Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstelwerk aan stuw Linne afgerond

Geplaatst opvrijdag 6 november 2020 - 10:16

De stuw in Linne is weer volledig hersteld van de schade die in februari werd aangericht toen twee losgeslagen duwbakken er tegenaan dreven.

"Wij hadden hiermee een opgave voor onze kiezen waarvan we normaal zeggen 'daar gaan we niet aan beginnen', maar nu móest het. We moesten klaar zijn vóór 1 november, omdat het hoogwaterseizoen dan van start gaat. Dat is gelukt", zegt projectleidster Helle Peeters van Rijkswaterstaat.

Video: L1

Losgeslagen duwbakken
Tijdens de storm Ciara in het voorjaar sloegen twee duwbakken los die iets verderop hadden gelegen. Ze dreven tegen de stuw en beschadigden vier van de veertien jukken. Herstel was noodzakelijk. De stuw is nodig om het waterpeil te reguleren. Als de stuw niet zou werken, zou het scheepvaartverkeer tussen Rotterdam en Maaseik gestremd zijn.

Lees ook: Losgeslagen duwbakken vastgelopen in stuw Linne

Nooddam
Om de stuw te kunnen herstellen, werd er eind februari een nooddam aangelegd. Eerst werd de stuw geïnspecteerd, daarna kon het herstel pas beginnen. Dat was in juni.

Lees ook: Stuw bij Linne klaar voor herstel

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen