Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstelwerk aan stuw Linne afgerond

Geplaatst opvrijdag 6 november 2020 - 10:16

De stuw in Linne is weer volledig hersteld van de schade die in februari werd aangericht toen twee losgeslagen duwbakken er tegenaan dreven.

"Wij hadden hiermee een opgave voor onze kiezen waarvan we normaal zeggen 'daar gaan we niet aan beginnen', maar nu móest het. We moesten klaar zijn vóór 1 november, omdat het hoogwaterseizoen dan van start gaat. Dat is gelukt", zegt projectleidster Helle Peeters van Rijkswaterstaat.

Video: L1

Losgeslagen duwbakken
Tijdens de storm Ciara in het voorjaar sloegen twee duwbakken los die iets verderop hadden gelegen. Ze dreven tegen de stuw en beschadigden vier van de veertien jukken. Herstel was noodzakelijk. De stuw is nodig om het waterpeil te reguleren. Als de stuw niet zou werken, zou het scheepvaartverkeer tussen Rotterdam en Maaseik gestremd zijn.

Lees ook: Losgeslagen duwbakken vastgelopen in stuw Linne

Nooddam
Om de stuw te kunnen herstellen, werd er eind februari een nooddam aangelegd. Eerst werd de stuw geïnspecteerd, daarna kon het herstel pas beginnen. Dat was in juni.

Lees ook: Stuw bij Linne klaar voor herstel

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen