Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstel van spoorproblemen Maastricht duurt langer

Geplaatst opwoensdag 19 juli 2017 - 20:07

Het herstel van de spoorproblemen rond Maastricht, door de blikseminslag van woensdagmiddag, duurt langer dan verwacht.

Het treinverkeer viel rond 14:00 uur helemaal stil nadat de bliksem was ingeslagen op vitale apparatuur. Seinen en wissels konden daardoor niet meer worden bediend. De treinen van NS en Arriva kwamen stil te staan.

Bijgesteld
Aanvankelijk liet de NS weten dat de storing tot ongeveer 18:30 uur zou duren. Later werd dat bijgesteld tot 19:30 uur en weer wat later werd er helemaal geen eindtijd meer genoemd.

Lees ook: Geen treinen door blikseminslag in Maastricht

Doormeten
Het probleem is dat de bron van de storing niet meteen kon worden gelokaliseerd. Technici van spoorbeheerder ProRail moeten daarom alle kabels, leidingen en kastjes stuk voor stuk doormeteen.

"Dat is een arbeidsintensieve en helaas ook heel tijdrovende klus", zegt woordvoerder René Vegter van ProRail. Er zijn extra meetploegen ingezet, maar zolang de bron van het probleem niet is gevonden, waagt Vegter zich niet aan een voorspelling. "Het kan theoretisch binnen een halfuur worden gevonden, maar voor hetzelfde geld duurt het veel langer. Dat is gewoon niet te zeggen."

Bussen
Reizigers van en naar Maastricht worden met bussen vervoerd. Tussen Sittard en Maastricht rijden snelbussen. Van en naar de stations Beek-Elsloo, Valkenburg en Visé zijn het stopbussen. De extra reistijd loopt daardoor op tot meer dan een uur.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Problemen met treinverkeer door verzengende hitte
Geen treinen tussen Nijmegen en Venray dit weekend
spoorlijn, rails, landelijk, enkel spoor, stock
Negen dagen geen treinverkeer tussen Sittard en Maastricht
Werkzaamheden spoor rails trein nacht
Geen treinen Heuvellandlijn door werkzaamheden
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen