Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstel ingestorte stadsmuur Maastricht kost 2 miljoen

Geplaatst opwoensdag 2 juni 2021 - 15:59

Ruim twee jaar na de instorting stadsmuur in Maastricht komt de gemeente met een herstelplan dat een kleine 2 miljoen euro kost.

Daarin staat dat bij de restauratie van de stadsmuur gekozen wordt voor het vrijmaken van de weergang.

Weergang
Dat is een gang die aan de binnenzijde van de vestingmuur ligt en in vroegere jaren diende als een verdedigingselement. Dat houdt in dat de grond die achter de stadsmuur en het rondeel ligt verder wordt weggehaald. Volgens wethouder Gert-Jan Krabbendam wordt bij dit herstelscenario "de constructieve veiligheid en de duurzaamheid van de muur optimaal geborgd."

Geschiedenis
Daarnaast wordt er voor gekozen om de verschillende tijdlagen zichtbaar te maken voor het publiek. “De muur kent natuurlijk een behoorlijke geschiedenis. Deze keuze doet dan ook recht aan de cultuurhistorische waarde ervan”, aldus Krabbendam.

Twee miljoen
De gemeente verwacht €1.925.000 euro nodig te hebben om de stadsmuur op deze wijze te renoveren. Verder zal er nog budget moeten worden vrijgemaakt voor het herstel aan het naastgelegen rondeel de Vijf Koppen. Dat zal niet vóór 2022 gebeuren, laat de wethouder weten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen