Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstart reactor Tihange weer verschoven

Geplaatst opmaandag 24 juni 2019 - 12:37

De herstart van reactor 2 van de kerncentrale in het Belgische Tihange is uitgesteld tot dinsdagavond.

Het is de derde keer dat de herstart een dag wordt opgeschoven, omdat er nog tests en controles plaatsvinden. De planning is nu dat de reactor dinsdag om 23:00 uur weer wordt aangezet, zegt exploitant Engie Electrabel.

Onderhoud
De reactor werd stilgelegd toen bij onderhoud vorig jaar augustus bleek dat het beton in het bunkergebouw waarin noodsystemen zoals pompen en dieselgeneratoren staan, er slecht aan toe was. Bij de reparatie bleek dat het gewapende beton niet goed was aangebracht. Na de nodige versterkingen gaf het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) onlangs toestemming voor de herstart.

Lees ook: Kernreactor Tihange 2 wordt weer in gebruik genomen

Buurlanden zijn bezorgd over de veiligheid van de twee Belgische centrales bij Luik en Antwerpen. De complexen in Tihange en Doel tellen in totaal zeven reactoren.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen