Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstart kernreactor Tihange weer uitgesteld

Geplaatst opdonderdag 27 juni 2019 - 10:49

De herstart van reactor 2 van de kerncentrale in het Belgische Tihange is andermaal uitgesteld. Uit tests is gebleken dat er toch nog het een en ander moet gebeuren.

Exploitant Engie Electrabel verwacht nu dat de reactor op zondag 7 juli weer draait.

Beton
De reactor nabij Luik werd in augustus vorig jaar stilgelegd toen bij onderhoud bleek dat het beton in het bunkergebouw, waarin noodsystemen zoals pompen en dieselgeneratoren staan, in slechte conditie was. Later werd duidelijk dat het gewapende beton niet goed was aangebracht. Na de nodige versterkingen, waaronder een nieuwe dakplaat, gaf het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) op 11 juni toestemming voor de herstart.

De twee Belgische centrales in Tihange en Doel (bij Antwerpen) tellen in totaal zeven reactoren. In Nederland en Duitsland leven veel zorgen over de veiligheid.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen