Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Heropenen mountainbikeroutes Parkstad kostte 3000 manuren

Geplaatst opzaterdag 16 februari 2019 - 16:42

Verschillende mountainbikeroutes in de omgeving van Parkstad zijn sinds zaterdag weer begaanbaar. Dit dankzij de vrijwilligers van mountainbikeclub Discovery. Zij staken er het afgelopen jaar 3000 manuren in.

De routes moesten flink worden aangepast door de komst van de buitenring. De vier routes lopen om de Brunssummerheide, door Strijthagen, langs de Rode Beek en door Heerlen richting het Heuvelland.

20.000 euro
De provincie was nauw betrokken bij de heraanleg. Gedeputeerde Eric Geurts beloonde de inzet van de vele vrijwilligers zaterdag met 20.000 euro.

79 kilometer
"Mede door hun vele werk liggen er nu routes met een totale lengte van 79 kilometer. En wel voor jong en oud", aldus Geurts.

Andere weggebruikers
Bij de aanpassingen is niet alleen rekening gehouden met de buitenring, maar ook met de andere weggebruikers. "We proberen de fietstroutes zo min mogelijk te laten kruisen met wandelpaden. Dat is voor fietsers en wandelaars het beste", geeft Rik Mertens van de mountainbikeclub aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen