Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Heropenen mountainbikeroutes Parkstad kostte 3000 manuren

Geplaatst opzaterdag 16 februari 2019 - 16:42

Verschillende mountainbikeroutes in de omgeving van Parkstad zijn sinds zaterdag weer begaanbaar. Dit dankzij de vrijwilligers van mountainbikeclub Discovery. Zij staken er het afgelopen jaar 3000 manuren in.

De routes moesten flink worden aangepast door de komst van de buitenring. De vier routes lopen om de Brunssummerheide, door Strijthagen, langs de Rode Beek en door Heerlen richting het Heuvelland.

20.000 euro
De provincie was nauw betrokken bij de heraanleg. Gedeputeerde Eric Geurts beloonde de inzet van de vele vrijwilligers zaterdag met 20.000 euro.

79 kilometer
"Mede door hun vele werk liggen er nu routes met een totale lengte van 79 kilometer. En wel voor jong en oud", aldus Geurts.

Andere weggebruikers
Bij de aanpassingen is niet alleen rekening gehouden met de buitenring, maar ook met de andere weggebruikers. "We proberen de fietstroutes zo min mogelijk te laten kruisen met wandelpaden. Dat is voor fietsers en wandelaars het beste", geeft Rik Mertens van de mountainbikeclub aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen