Overslaan en naar de inhoud gaan

'Heroïne-engel' Hakim opgepakt na maanden onderzoek

Geplaatst opzaterdag 4 juli 2020 - 7:00

Eén van de grote mannen achter de recent opgerolde drugslijn tussen Maastricht en de Belgische kustplaats Oostende blijkt Hakim K. (26). Hij zou de organisator zijn van de internationale drugsoperatie.

Dat blijkt uit informatie in handen van L1.

Lees ook: Drugslijn Maastricht-Oostende opgerold

Dealer gepakt
De zaak kwam aan het rollen toen de 23-jarige dealer Omar J. uit Beek werd gearresteerd in Oostende. Dat gebeurde eind november 2019. Door zijn telefoon te analyseren, kwamen kopers van de Maastrichtse cocaïne en met name heroïne in beeld. Verschillende kopers zijn door justitie in België afgeluisterd en zo kwam men uiteindelijk in februari de leiders achter de operatie op het spoor.

Engel Hakim
Het telefoonnummer dat klanten belden, bleek immers contact te maken met een zendmast bij de Kleine Gracht in Maastricht. Hakim, of 'Angel' voor bekenden, kwam toen in beeld. Hij zou meerdere jonge dealers, zoals Omar, aansturen. Sommigen waren zelfs minderjarig. Kwam er een belletje uit Oostende, dan reed een van die jongens namens Hakim met de bestelling naar België. Na maanden van telefoontaps en surveillance is hij op 23 juni gearresteerd.

Goudmijn
Hakim is volgens justitie dus degene die de drugstelefoon runde. Zo'n telefoon is in het criminele milieu veel geld waard. Als veel klanten je nummer hebben, is je bereik en daarmee je potentiële omzet groot. In dit geval was de telefoon allesbepalend voor het opzetten en verder uitbouwen van de connectie tussen Maastricht en de Belgische kust.

Vanuit Oostende is er duizenden keren contact gezocht met de telefoon van Hakim. Volgens justitie in België waren al deze gesprekken en chats drugsgerelateerd.

Kleine Gracht Maastricht
Onderzoek bracht justitie naar de Kleine Gracht in Maastricht.
Foto: Google Streetview

Verslavingszorg
Hakim is overigens geen onbekende van de Nederlandse politie. Iets meer dan een jaar geleden werd hij veroordeeld voor witwassen, maar hij kwam vooral vaak voor de rechter vanwege drugsdelicten. Bijna altijd ging het om handel in cocaïne en heroïne. 'Angel' stond in 2017 een paar maanden onder verplicht toezicht van verslavingszorg, iets dat hem door de rechter in Maastricht was opgelegd.

Tweehonderd klanten
Naast Hakim zijn er nog twee Maastrichtenaren gearresteerd. Advocaat Peer Szymkowiak, die Hakim bijstaat, bevestigt dat Belgische justitie zijn cliënt graag in eigen land wil vervolgen. "Ik sta hem alleen bij in de overleveringsprocedure en heb begrepen dat in België een grootschalig onderzoek loopt met mijn cliënt als verdachte".

Ook de andere Maastrichtenaren worden waarschijnlijk overgeleverd aan België. Daar zijn ondertussen negentien mensen gearresteerd en ongeveer tweehonderd klanten in kaart gebracht.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen