Overslaan en naar de inhoud gaan

Herman Vrehen zegt lidmaatschap van het CDA op

Geplaatst opzaterdag 27 maart 2021 - 10:43

Herman Vrehen heeft zijn lidmaatschap van het CDA opgezegd. Dat heeft de Limburgse CDA-voorzitter Harold Schroeder zaterdag bekend gemaakt op een digitale ledenvergadering van het CDA Limburg.

Daarnaast komt er binnen CDA Limburg meer aandacht voor integriteit.

Gedeputeerden
Vrehen was als directeur van de stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL) de spil in een affaire die uiteindelijk leidde tot het opstappen van de CDA-gedeputeerden Ger Koopmans en Hubert Mackus. Oud-gedeputeerde Vrehen werd er in een artikel van NRC van beticht tonnen provinciale subsidie hebben doorgesluisd naar zijn eigen werkmaatschappijen die opdrachten uitvoerden voor IKL. Ook zou hij zich al jaren tegen een te hoog salaris hebben laten inhuren. Volgens de krant zou Vrehen ook hulp hebben gekregen van CDA'ers. Daarbij werden onder meer de twee opgestapte gedeputeerden genoemd.

Lees ook: Affaire Vrehen: Koopmans en Mackus stappen op

Integriteit
CDA-voorzitter Harold Schroeder maakte op de ledenvergadering ook bekend dat het CDA Limburg de komende periode extra aandacht gaat besteden aan integriteit. "We moeten dat (nog) scherper op het netvlies krijgen’, zo zei Schroeder. "Ik ben de afgelopen dagen ook plat gebeld door leden dat er op dit gebied iets moet gebeuren." Zo komt er een externe onafhankelijke commissie van ‘wijze mannen en vrouwen’ die met aanbevelingen komt op dit terrein. Verder komt er een intern vertrouwenspersoon waar CDA-bestuurders en raadsleden terecht kunnen met vragen over integriteit. Ook wordt het onderwerp integriteit nog sterker meegenomen in de opleidingen van Limburgse talenten.

"We komen hier als partij uiteindelijk niet zwakker maar sterker uit. Daar heb ik alle vertrouwen in", zo stelde Schroeder. Over twee of drie maanden komt er een extra ledenvergadering van het CDA Limburg.

Verklaring
Het bestuur van het CDA Limburg had vrijdag in een verklaring al duidelijk afstand genomen van Vrehen. Zonder de naam van Vrehen expliciet te noemen, werd gezegd dat ‘binnen onze partij vanuit onze principes geen ruimte is voor eigenbelang en zelfverrijking’.

Lees ook: CDA: 'Geen ruimte voor eigenbelang en zelfverrijking'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen