Gouvernement, provinciehuis, Provincie Limburg (stock)

Integriteit in Limburg: onderzoeken in beeld

Het resultaat van het eerste onderzoek van de in totaal negen onderzoeken naar integriteitskwesties in Limburg wordt woensdag bekendgemaakt. Het gaat om een rapport in opdracht van het Waterschap Limburg over een gronddeal van het waterschap uit 2016 waar CDA-wethouder Jan Loonen als privépersoon bij betrokken was.

Herman Vrehen gouvernement
Bestuurscrisis Limburg: 'Probleem zit niet in provinciehuis'

De bestuurscultuur in Limburg moet op de schop, maar wat betreft oud-gedeputeerde Ruud Burlet zit het probleem niet zozeer in het provinciehuis.

Gouvernement aan de Maas (stock)
Affaire-Vrehen kost provincie bijna zes ton aan wachtgeld

De provincie is dit jaar maximaal 598.821 euro kwijt aan wachtgeld voor de zeven gedeputeerden en gouverneur Theo Bovens, die onlangs zijn afgetreden in de affaire rondom Herman Vrehen.

ANP-320755570
Remkes grijpt in bij mogelijke verkoop grond aan Vrehen

Waarnemend gouverneur Johan Remkes heeft een stokje gestoken voor de mogelijke verkoop van grond aan de ontslagen IKL-directeur en oud-CDA gedeputeerde Herman Vrehen.

Dieudonné Akkermans
Vertrek burgemeester Akkermans: 'Triest en onvermijdelijk'

Het CDA in de gemeenteraad van Eijsden-Margraten noemt het triest dat burgemeester Dieudonné Akkermans is opgestapt in het kielzog van de affaire rond oud-directeur Herman Vrehen van de stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL).

Dieudonné Akkermans Eijsden-Margraten
Akkermans onder vuur: 'Zijn positie wordt steeds moeilijker'

Burgemeester Dieudonné Akkermans van Eijsden-Margraten is verder onder vuur komen te liggen door zijn rol in de Affaire Vrehen. Akkermans zelf heeft nog niet gereageerd, terwijl de gemeenteraad en de inwoners openheid van zaken willen.

Dieudonné Akkermans Eijsden-Margraten
NRC: 'Akkermans gaf Herman Vrehen vrij spel'

Burgemeester Dieudonné Akkermans van Eijsden-Margraten lijkt een belangrijke rol te hebben gespeeld in de constructie die het oud-IKL-directeur Herman Vrehen mogelijk maakte tonnen aan subsidiegelden door te sluizen naar eigen werkmaatschappen.

Joep Dohmen (18 apr 2021)
'Vissenkom Limburg werkt foute bestuurscultuur in de hand'

Joep Dohmen, de Heerlense journalist die het subsidieschandaal met oud-gedeputeerde en voormalig IKL-directeur Herman Vrehen aan de kaak heeft gesteld, heeft zondag felle kritiek geuit op de Limburgse bestuurscultuur. "Het opstappen van gedeputeerden en een 'onderzoekje' gaan niks veranderen."

Kajsa Ollongren - 16 apr 2021
'Integriteitskwesties in Limburg landelijk een uitzondering'

Demissionair minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken zegt geen aanwijzingen te hebben dat integriteitskwesties zoals in Limburg ook bij andere provincies spelen.

Gouvernement aan de Maas (stock)
Terugkijken: Johan Remkes gouverneur van bestuurloos Limburg

Provinciale Staten praatte vrijdag over hoe Limburg zonder gedeputeerden bestuurd moet worden.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie