Brand Meinweg laait weer op (22 april 2020)

Limburg heeft regisseur voor natuurbrandbeheersing

Om natuurbranden zoals eerder dit jaar in Nationaal Park De Meinweg beter te beheersen, heeft Veiligheidsregio Limburg-Noord een Provinciaal Regisseur Natuurbrandbeheersing aangesteld.

Brand Meinweg (22 apr 2020)
Stijging aantal natuurbranden in Limburg

In Limburg hebben er dit jaar meer natuurbranden gewoed dan vorig jaar. De brandweer moest tot en met september 92 keer in actie komen om een brand in een natuurgebied te blussen.

internetoplichting, internetbankieren, fraude, oplichting (stock)
Alberto Stegeman confronteert internetoplichter Stan T.

Programmamaker Alberto Stegeman heeft in zijn SBS6-programma Undercover in Nederland zondagavond de uit Vlodrop afkomstige notoire (internet)oplichter Stan T. geconfronteerd met diens daden.

Evacuatie Herkenbosch (21 apr 2020)
Meinwegbrand: evacuatie Herkenbosch was niet nodig

Een van de grootste naoorlogse evacuaties in ons land was achteraf gezien niet nodig geweest. Ruim vierduizend inwoners van Herkenbosch moesten in april dit jaar hun woningen uit vanwege de enorme brand op de Meinweg.

Auto met vrouw en kinderen over de kop geslagen in Herkenbosch (5 sept 2020)
Auto slaat over de kop tijdens inhaalactie

Bij een ongeval in Herkenbosch is een auto met daarin twee vrouwen en drie kinderen tegen een boom gebotst en over de kop geslagen.

Stock politie_HD
Harddrugs en tienduizenden euro's gevonden bij politie-inval

De politie heeft tijdens doorzoekingen van woningen in Steyl en Herkenbosch tienduizenden euro's contant geld en grote hoeveelheden harddrugs gevonden.

Glijbanen Elfenmeer Herkenbosch
Video: Iemand interesse in gratis zwembadglijbanen?

Sloopbedrijf Bloem heeft de afgelopen weken de voormalige camping Elfenmeer gestript. Alleen de glijbanen staan nog overeind. Het bedrijf wil mensen nu de kans geven deze glijbanen gratis op te halen.

Elfenmeer L1 archief (21 aug 2020)
Roerdalen betaalde drie miljoen voor verloederde camping

De gemeente Roerdalen heeft drie miljoen euro betaald om van de exploitant af te komen die camping het Elfenmeer in Herkenbosch heeft laten verloederen. Dat blijkt uit stukken die de gemeente Roerdalen openbaar heeft gemaakt.

Bosherstel
Verbrande natuur in Meinweg krijgt hulp

In Nationaal Park De Meinweg is begonnen met het herstellen van de bossen die door de grote brand van april ernstig zijn aangetast.

stock donker brandweer brandweerwagen brandweerauto
Brandweer blust brand in garage

In een garage bij een woning in Herkenbosch heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een brand gewoed.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten