Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Herindeling Parkstad komt eraan’

Geplaatst opwoensdag 26 augustus 2015 - 6:52

"Herindeling van Parkstad is op termijn onvermijdelijk." Dat zegt Ralf Krewinkel aan de vooravond van zijn installatie als burgemeester in Heerlen in de Limburgse kranten.

De sociaaldemocraat is nu nog eerste burger van Beek. Krewinkel wil het thema binnen de acht gemeenten van Parkstad ter discussie stellen. "De vraag gaat de komende jaren tóch komen", zegt hij. "En ik wil die discussie zelf entameren."

'Geen doel op zich'
Krewinkel vindt het onverteerbaar dat steden met 240.000 inwoners rijksgelden ontvangen die de gezamenlijke Parkstadgemeenten mislopen. "En dat alleen maar omdat dit gebied niet één stad is. Daar moet je kritisch naar durven kijken. Herindeling in de regio is geen doel op zich, maar een middel om de streek te versterken. En de mensen moeten er beter van worden", aldus Krewinkel.

Sentimenten
De herindelingsdiscussie wordt wat hem betreft te veel gedomineerd door sentimenten: "Het gaat vaak te veel over verondersteld verlies aan identiteit. Ik begrijp het wel van die raadsleden. Ze worden afgerekend door de mensen in hun eigen wijk. Maar zo missen we gewoon veel gelden."

Paul Depla, de voorganger van Krewinkel als burgemeester van Heerlen, sprak zich eerder ook al uit voor een herindeling. Die leek een paar jaar geleden nog onhaalbaar, schrijft De Limburger in een analyse.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

PVV pleit voor referendum over herindeling in Parkstad
Heerlen en Landgraaf willen samenwerken
Provincie bereid om fors te investeren in Parkstad
Provincie houdt vast aan herindeling in Parkstad
Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen