Overslaan en naar de inhoud gaan

Herindeling Noord-Limburg mogelijk opnieuw op de agenda

Geplaatst opdonderdag 9 november 2017 - 16:10

GroenLinks in het Limburgs Parlement wil een eventuele herindeling in Noord-Limburg opnieuw op de agenda zetten.

Het moet wel gaan om een mogelijke herindeling van onderop.

Ontevredenheid
GroenLinks-statenlid
Andy Rossel gaat er vrijdag in het Limburgs Parlement mondelinge vragen over stellen aan CDA-gedeputeerde Ger Koopmans. Volgens Rossel neemt de ontevredenheid over de samenwerking in Noord-Limburg toe.

Kritische uitspraken
Hij wijst onder meer naar recente kritische uitspraken van burgemeester Peter de Koning van Gennep en de praktische problemen waar Mook en Middelaar mee te maken heeft.

Herindeling
GroenLinks vindt daarom dat het provinciebestuur met alle Noord-Limburgse gemeenten moet gaan praten over wat er bestuurlijk wel en niet goed gaat. Op basis daarvan kan dan worden bekeken of een herindeling aan de orde is.

Sinds de herindeling van 2010 telt Noord-Limburg nog 8 gemeenten. Dat zijn Venlo, Horst aan de Maas, Venray, Peel en Maas, Beesel, Mook en Middelaar, Gennep en Bergen.

Draagvlak
Aanvankelijk was het de bedoeling dat die drie laatste gemeenten ook zouden fuseren. Maar uiteindelijk was daar geen politiek draagvlak voor.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen