Overslaan en naar de inhoud gaan

Herindeling Noord-Limburg mogelijk opnieuw op de agenda

Geplaatst opdonderdag 9 november 2017 - 16:10

GroenLinks in het Limburgs Parlement wil een eventuele herindeling in Noord-Limburg opnieuw op de agenda zetten.

Het moet wel gaan om een mogelijke herindeling van onderop.

Ontevredenheid
GroenLinks-statenlid
Andy Rossel gaat er vrijdag in het Limburgs Parlement mondelinge vragen over stellen aan CDA-gedeputeerde Ger Koopmans. Volgens Rossel neemt de ontevredenheid over de samenwerking in Noord-Limburg toe.

Kritische uitspraken
Hij wijst onder meer naar recente kritische uitspraken van burgemeester Peter de Koning van Gennep en de praktische problemen waar Mook en Middelaar mee te maken heeft.

Herindeling
GroenLinks vindt daarom dat het provinciebestuur met alle Noord-Limburgse gemeenten moet gaan praten over wat er bestuurlijk wel en niet goed gaat. Op basis daarvan kan dan worden bekeken of een herindeling aan de orde is.

Sinds de herindeling van 2010 telt Noord-Limburg nog 8 gemeenten. Dat zijn Venlo, Horst aan de Maas, Venray, Peel en Maas, Beesel, Mook en Middelaar, Gennep en Bergen.

Draagvlak
Aanvankelijk was het de bedoeling dat die drie laatste gemeenten ook zouden fuseren. Maar uiteindelijk was daar geen politiek draagvlak voor.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen