Overslaan en naar de inhoud gaan

Herfstvakantie: vakantieparken al vroeg volgeboekt

Geplaatst opdinsdag 19 oktober 2021 - 16:08

Toeristen weten de Limburgse vakantieparken tijdens de herfstvakantie volop te vinden. De parken in deze provincie waren dit jaar zelfs eerder volgeboekt.

Dat zeggen woordvoerders van de twee grootste aanbieders van vakantiehuisjes, Roompot en Landal GreenParks.

"Er zijn op dit moment wat minder buitenlandse gasten, maar dat is opgevuld door Nederlanders", laat de laatste weten. Hij weet dat in de herfstvakantie Limburg altijd goed wordt bezocht.

Belgisch Limburg
"Mensen boekten vroeger dan voorheen een huisje omdat ze zekerheid willen. Een vakantiepark dat in september is geopend in Gulpen is ook volledig bezet", zegt Baptiste van Outryve van Roompot. "Het kost meestal meer tijd voordat mensen weten dat er een nieuw park is." Hij ziet op dit moment dat gasten ook huisjes in Belgisch Limburg boeken omdat de parken aan deze kant van de grens vol zitten.

Tevreden ondernemers
Ook Visit Zuid-Limburg hoort de positieve geluiden. "Ik hoor alleen maar tevreden ondernemers over het aantal boekingen. Het gaat zelfs beter dan bij een reguliere herfstvakantie", zegt ook directeur Anya Niewierra van het toeristenbureau.

Winterkamperen
Het lijkt er wel op dat mensen liever warm binnen zitten. Winterkamperen is niet erg in trek in Limburg vertelt de uitbater van Lemmenhof Landgoed in Ell. Net als voorgaande jaren staat er deze herfstvakantie slechts een handjevol caravans en campers op het terrein

Bij Europarcs Gulperberg in Gulpen zijn er ook maar enkele kampeerplekken verhuurd aan mensen met een caravan. Wel zijn alle chalets en boomhutten in de herfstvakantie geboekt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen