Overslaan en naar de inhoud gaan

Herfst begint wisselvallig: motregen en opklaringen

Geplaatst opmaandag 23 september 2019 - 6:00

De zomer zit erop en de herfst staat voor de deur. Deze begint wisselvallig met wat motregen en temperaturen die horen bij deze tijd van het jaar.

Zondag was het nog warm met temperaturen rond de 27 graden, de komende dagen wordt het kouder. Dit meldt Meteo Limburg.

Wisselvallig
Dinsdag is het geruime tijd droog en tijdens zonnige perioden wordt het 18 à 19 graden. In de loop van de dag kan er wat regen vallen en koelt het af. Vanaf woensdag blijft het wisselvallig weer en tijdens droge en vrij zonnige perioden komen de middagtemperaturen uit op 19 tot 21 graden.

Herfstequinox
Het lijkt er dus op dat de herfst is begonnen. Volgens Meteo Limburg begint om 9:50 uur maandag, als de zon precies loodrecht boven de evenaar staat, de astronomische herfst. Dit moment wordt het herfstpunt of de herfstequinox genoemd, waarbij overal op aarde dag en nacht ongeveer even lang zijn.

Andere indeling
Meteorologen hebben een andere seizoen indeling. De herfst was voor hen al begonnen op 1 september en duurt tot en met 30 november. Dit om klimatologische gegevens goed te kunnen vergelijken over steeds dezelfde perioden.

Bij het KNMI-weerstation op de luchthaven bij Beek, worden sinds 1946 metingen gedaan. Zo was 2006 bijvoorbeeld de warmste meteorologische herfst. En waren 1974 en 1998 de natste herfsten , en 1959 en 2018 de zonnigste herfsten.

Het is even afwachten wat deze herfst gaat doen.

Meer weer? Check 1Limburg.nl/weer.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen