Overslaan en naar de inhoud gaan

Herfst begint wisselvallig: motregen en opklaringen

Geplaatst opmaandag 23 september 2019 - 6:00

De zomer zit erop en de herfst staat voor de deur. Deze begint wisselvallig met wat motregen en temperaturen die horen bij deze tijd van het jaar.

Zondag was het nog warm met temperaturen rond de 27 graden, de komende dagen wordt het kouder. Dit meldt Meteo Limburg.

Wisselvallig
Dinsdag is het geruime tijd droog en tijdens zonnige perioden wordt het 18 à 19 graden. In de loop van de dag kan er wat regen vallen en koelt het af. Vanaf woensdag blijft het wisselvallig weer en tijdens droge en vrij zonnige perioden komen de middagtemperaturen uit op 19 tot 21 graden.

Herfstequinox
Het lijkt er dus op dat de herfst is begonnen. Volgens Meteo Limburg begint om 9:50 uur maandag, als de zon precies loodrecht boven de evenaar staat, de astronomische herfst. Dit moment wordt het herfstpunt of de herfstequinox genoemd, waarbij overal op aarde dag en nacht ongeveer even lang zijn.

Andere indeling
Meteorologen hebben een andere seizoen indeling. De herfst was voor hen al begonnen op 1 september en duurt tot en met 30 november. Dit om klimatologische gegevens goed te kunnen vergelijken over steeds dezelfde perioden.

Bij het KNMI-weerstation op de luchthaven bij Beek, worden sinds 1946 metingen gedaan. Zo was 2006 bijvoorbeeld de warmste meteorologische herfst. En waren 1974 en 1998 de natste herfsten , en 1959 en 2018 de zonnigste herfsten.

Het is even afwachten wat deze herfst gaat doen.

Meer weer? Check 1Limburg.nl/weer.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen