Overslaan en naar de inhoud gaan

Herdenkingstocht Heerlen langer vanwege drukte

Geplaatst opzaterdag 14 januari 2017 - 15:42

De herdenkingstocht in Heerlen ter nagedachtenis aan Tharukshan Selvam wordt langer dan in eerste instantie het plan was.

Reden daarvoor is de verwachte drukte. Er wordt rekening gehouden met zo'n 5000 mensen die mee willen lopen in de tocht.

Toespraken
Er zullen enkele toespraken gehouden, onder meer door de organisatoren. De tocht wordt afgesloten met een minuut stilte. Onder meer de familie van Tharukshan en burgemeester Ralf Krewinkel van Heerlen zullen meelopen. De 15-jarige scholier Tharukshan pleegde vorig weekend zelfmoord, volgens zijn familie vanwege pesterijen.

Geluid
De herdenkingstocht is bewust geen stille tocht. Volgens de organisatie moet er juist geluid gemaakt worden om te laten horen dat dit niet nog een keer mag gebeuren. Zondag wordt om 19:00 uur gestart bij 't Leiehoes aan de Limburgiastraat.

De tocht van zo'n 2,5 kilometer vervolgt via de Bredastraat, Kasteellaan, Meezenbroekerweg, Schandelerboord, Schandelermolenweg en de Schimmelpenninckstraat, om weer te eindigen bij 't Leiehoes. Daar wordt de minuut stilte gehouden en is de mogelijkheid om bloemen neer te leggen.

Live op L1 TV
De wandeling ter nagedachtenis aan Tharukshan Selvam wordt zondag vanaf 19:00 uur live uitgezonden op L1 TV.

Lees ook de eerdere berichten over de dood van Tharukshan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zondag stille tocht voor overleden scholier Tharukshan
'Pesters' Tharukshan aan de schandpaal op Facebook
School geeft uitleg over dood 15-jarige scholier
Extra beveiliging school Heerlen na zware bedreigingen
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen