Overslaan en naar de inhoud gaan

Herdenkingsplek overleden motorrijder opgeruimd: 'Asociaal'

Geplaatst opmaandag 28 oktober 2019 - 6:26

De beheerder van alarmblog 112Venray looft 250 euro uit aan de tipgever die weet te vertellen wie een herdenkingsplek in de Venrayse Raadhuisstraat heeft opgeruimd.

De bloemen, de foto en de brandende kaars die er stonden ter nagedachtenis aan de in juni van dit jaar in de Raadhuisstraat omgekomen motorrijder zijn weggehaald.

Lees ook: Motorrijder overleden in ziekenhuis na ongeval in Venray

Grafschennis
"Net zo erg als grafschennis in mijn ogen", briest Ricardo Troisfontaine. Hij beheert de Facebookpagina 112Venray en looft het geldbedrag uit.

Asociaal
"Ze hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag alles opgeruimd, of beter gezegd asociaal, rauw en zonder geweten alles weggenomen", zegt Troisfontaine. "Volgens een ooggetuige zijn de spullen als grof vuil in een kliko gegooid."

Moeite
Troisfontaine vermoedt dat hij weet in welke hoek hij het moet zoeken: "Een enkele bewoner in de straat heeft er moeite mee dat er ook maar iets staat om een geliefde te herdenken." Hij noemt het te gek voor woorden dat het ingerichte herdenkingsplekje is opgeruimd.

Gebruikelijk
"De gemeente wist van niks en de politie ook niet." Volgens Troisfontaine is de familie van de overleden motorrijder ook niet in kennis gesteld. "Dat is wel gebruikelijk, zodat de nabestaanden in de gelegenheid zijn om het zelf netjes op te ruimen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen