Overslaan en naar de inhoud gaan

Herdenking op Duitse begraafplaats Ysselsteyn afgelast

Geplaatst opwoensdag 14 oktober 2020 - 11:37

De herdenking op de Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn gaat niet door vanwege de maatregelen tegen het coronavirus.

Omdat de Tweede Wereldoorlog dit jaar precies 75 jaar geleden is beëindigd, zou de herdenking uitgebreider zijn dan andere jaren, maar nu heeft de plechtigheid helemaal digitaal plaats.

Bloemen
Mensen kunnen wel bloemen bestellen, die op 15 november door medewerkers van de begraafplaats bij de graven worden gelegd, zegt Sjoerd Ewals, secretaris van de stichting Vrienden van Ysselsteyn.

Soldaten
De oorlogsbegraafplaats is de grootste Duitse militaire begraafplaats ter wereld en de enige Duitse soldatenbegraafplaats in Nederland. Er rusten bijna 32.000 militairen, onder wie 85 omgekomen soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Er liggen ook ongeveer vijfhonderd Nederlandse collaborateurs begraven, onder wie veel SS'ers. Het was kort na de Tweede Wereldoorlog de bedoeling dat de omgekomen Duitsers uiteindelijk in hun eigen land herbegraven zouden worden, maar jaren later is besloten om hun grafrust te respecteren.

Film en muziek
De herdenking heeft elk jaar plaats op Volkstrauertag, de dag in november dat Duitsland alle oorlogsslachtoffers herdenkt. Er wordt nu op de begraafplaats een film gemaakt met toespraken en muziek, die op 15 november via YouTube te zien is.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen