Vlag halfstok

Nederlandse scholen staan stil bij moord op Franse leraar

Een aantal Nederlandse scholen zal deze maandag stilstaan bij de brute moord op de Franse leraar Samuel Paty. Zo hangen de vlaggen bij Zuyd Hogeschool halfstok.

Allerheiligen
Doden herdenken met Allerheiligen ondanks corona

Ook in coronatijd is het mogelijk een bezoekje aan onze overleden vrienden en familieleden op de begraafplaats te brengen.

begraafplaats Ysselsteyn
Herdenking op Duitse begraafplaats Ysselsteyn afgelast

De herdenking op de Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn gaat niet door vanwege de maatregelen tegen het coronavirus.

Veteraan Indië (05 sep 2020)
Video: Veteraan kijkt Indië-herdenking noodgedwongen thuis

Zaterdagmiddag vond de jaarlijkse Indië-herdenking in Roermond plaats, maar vanwege de coronacrisis zag die er een stuk soberder uit.

Sobere Indië-herdenking in Roermond (5 sept 2020)
Terugkijken: Sobere Indië-herdenking in Roermond

De jaarlijkse Indië-herdenking in Roermond is van start gegaan. De herdenking ziet er dit jaar vanwege het coronavirus anders uit dan normaal.

Indië-herdenking Roermond 2018_HD
Coronaproof Indië-herdenking: geen publiek, maar online

De jaarlijkse Indië-herdenking in Roermond ziet er dit jaar vanwege het coronavirus anders uit dan normaal. Geen duizenden bezoekers en veteranen bij de 33ste editie op 5 september, maar een sobere herdenking die volledig online te volgen is.

Herdenking capitulatie Japan 14-08-2020)
75 jaar na capitulatie Japan: 'Herdenken, niet vieren'

Het is zaterdag precies 75 jaar geleden dat Japan capituleerde in de Tweede Wereldoorlog. Een moment waar ook in Limburg op verschillende plekken bij stilgestaan wordt.

ANP-410879012
Terugkijken: Memorial Day in Margraten

De Amerikaanse Begraafplaats Margraten is zondag weer het decor voor Memorial Day, de ceremonie ter ere van gesneuvelde Amerikaanse soldaten. Koning Willem-Alexander legt er zondagmiddag een krans.

Afghanistan
Viaduct over A58 vernoemd naar omgekomen korporaal

Een viaduct over de A58 krijgt dit jaar de naam van de gesneuvelde korporaal Kevin van de Rijdt uit Venray.

Vincent von Henke - bevrijder van Roermond
Eerste bewegend beeld van Roermondse bevrijder

Voor het eerst is er bewegend beeld van de Amerikaanse bevrijder van Roermond Vincent von Henke. Zaterdagmiddag werd dit getoond tijdens een Tweede Wereldoorlog expositie in Maasbracht. Daar was ook de stiefdochter van Von Henke bij, Janice Amos.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten