Overslaan en naar de inhoud gaan

Herberg de Troost maakt actielied voor de Voedselbank

Geplaatst opwoensdag 2 december 2015 - 15:54

Muziekcollectief Herberg de Troost maakt dit jaar het actielied voor de actie L1 Samen voor de Voedselbank.

"Na de slotuitzending van vorig jaar, waarin Skinnie een prachtige versie van John Lennons Happy Xmas (War Is Over) vertolkte, kwam ik op het idee om Skinnie en het collectief Herberg de Troost te benaderen voor een actielied", zo vertelt L1-programmamaker Henk Hover.

Enthousiast
Ron 'Skinnie' van der Burgt had hier gelijk oren naar. Ook de rest van het Herberg de Troost-collectief, waar ook Tren van Enckevort, Jack Poels, Mo'Jones en Sjoerd Rutten deel van uitmaken, was al snel enthousiast.

Nemus
Dat resulteerde in het dialectnummer 'Nemus'. Geen barricade-achtig actienummer, volgens Hover. "Maar een ballad waarin een portret geschetst wordt van het fictieve persoon Nemus. Iemand die het in zijn leven niet voor de wind is gegaan. Een mooie gedragen song die velen recht in het hart zal raken", denkt Hover.

Radio
Het lied gaat donderdag 3 december in première op L1 radio.
De bijbehorende videoclip zal vanaf maandag op L1 TV én via de digitale platforms van L1 én Herberg deTroost te bewonderen zijn.

Meer info over L1 Samen voor de Voedselbank vind je hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1

Gerelateerde berichten

Ivo Rosbeek en de Lotgenoten maken Voedselbanklied 2016
L1 actie 'Samen voor de Voedselbank' op stoom
L1-presentatoren leven van de Voedselbank
Ruim 120.000 producten voor Voedselbank-actie L1
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen