Overslaan en naar de inhoud gaan

Henseniusplein Venray straks collectief terras

Geplaatst opdinsdag 19 mei 2020 - 20:49

Het Henseniusplein in Venray wordt één collectief terras, waar bezoekers zelf kunnen bepalen waar ze hun drankje of hapje bestellen.

Als op 1 juni de terrassen weer opengaan, is het plein dus niet langer verdeeld tussen de verschillende horecazaken zoals voor de coronacrisis het geval was.

Anderhalve meter
Het plein is groot genoeg om voldoende afstand tussen de tafels te creëren. Terrasgasten loggen via een app in op hun tafel, waarna de uitbaters rond het plein weten bij wie iemand iets besteld heeft. Ook betalen gaat digitaal, zodat de anderhalve meter afstand bewaard kan blijven.

Omarmd
Volgens cafébaas en initiatiefnemer Gijs Schapendonk wordt het project al door veel ondernemers omarmd. Ook zaken buiten het plein doen mee: enkele koffiezaken, een ijssalon en een Chinees restaurant hebben zich aangemeld. Er zijn inmiddels gesprekken met de provincie om de app te financieren. Ook wordt gekeken of dit idee op meer plekken in de provincie kan worden toegepast.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen