Overslaan en naar de inhoud gaan

Henneplolly's rondgestrooid in carnavalsoptocht

Geplaatst opzaterdag 25 februari 2017 - 19:25

Tijdens een carnavalsoptocht in een Heerlense wijk zijn zaterdagmiddag wietlolly's rondgestrooid. Een geschrokken moeder heeft de politie gebeld, die de zaak gaat onderzoeken.

De groene lolly's werden gegooid vanaf een wagen in de MSP-optocht, die van 12:00 tot 15:00 uur door de buurten Meezenbroek, Schaesbergerveld en Palemig trok.

'Rare smaak'
Het dochtertje van een vrouw uit Hoensbroek, die langs de kant stonden, ving een paar groene lolly's op. "Ze maakte er eentje open en stak hem in haar mond, maar ze kwam meteen naar me toe om te zeggen dat de lolly raar smaakte".

De moeder rook eraan en proefde ervan, en kwam tot de conclusie dat het henneplolly's waren. Ze belde de politie, die meteen langs kwam en de lolly's meenam. "De agenten vertelden te zullen uitzoeken vanaf welke wagen de lolly's werden gegooid," zegt de vrouw.

Legaal
Wietlolly's bevatten een extract van cannabis, maar zonder de werkzame stof thc waar je high van wordt. Ze zijn legaal en mogen gewoon worden verkocht. Toch vind de vrouw dat ze niet thuishoren in een carnavalsoptocht waar kinderen staan te kijken. "Stel dat zo'n kind er ziek van wordt, en de ouders weten niet hoe dat komt. Dat moet echt niet mogen."

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf.

Deel dit bericht via
Overzicht
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Spik en Span winnen LVK 2015
Carnavalskoorts is het grootst in Venlo en Venray
Fors meer inbraken in Mijnstreek tijdens carnaval
Prinsen uitgeroepen in Heerlen, Sittard en Roermond
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen