Overslaan en naar de inhoud gaan

Hennepkwekerij op slot: onzekerheid voor bewoners

Geplaatst opdonderdag 2 april 2020 - 22:28

Een woonhuis in Nunhem waar in december een hennepkwekerij werd gevonden, gaat half april voor zes maanden op slot.

De Hongaarse bewoners zijn verbolgen, omdat ze door de coronacrisis zeggen nergens heen te kunnen.

Eigen land
Toen in februari de sluiting werd aangekondigd, tekenden ze daar geen bezwaar tegen aan omdat ze van plan waren om dat halve jaar in Hongarije door te brengen. Omdat de grenzen nu dicht zijn vanwege de coronacrisis gaat dat niet meer.

Opschorten
"Het is nu heel moeilijk om ergens een betaalbaar appartement voor zes maanden te vinden", zeggen ze tegen L1. Hun advocaat had de gemeente Leudal gevraagd om de sluiting op te schorten tot na de coronacrisis. Daar gaat de gemeente niet op in.

Richtlijnen
"Ik volg bij handhaving de landelijke richtlijnen inzake het corona-virus. Landelijk geldt de afspraak dat tijdens de coronacrisis niemand in Nederland uit huis mag worden gezet, met uitzondering van criminele activiteiten zoals bijvoorbeeld wietkwekerijen", schrijft burgemeester Desirée Schmalschläger in een brief aan de bewoners. Ook wijst ze er op dat er nog genoeg vakantieparken zijn waar de bewoners terecht zouden kunnen.

Kelder
In de kelder van het huis werden in december 444 planten gevonden. Die werden verzorgd door twee mannen uit Roermond, die werden aangehouden toen de politie binnenviel. In de woning van de Roermondenaren stonden nog eens 200 planten.

Lees ook: Hennepvondst Nunhem leidt naar wietkwekerij Roermond

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen