Overslaan en naar de inhoud gaan

Hennepkwekerij met eigen slaapruimte in Sittard

Geplaatst opdonderdag 9 september 2021 - 15:18

De politie heeft donderdagochtend twee Albanezen in de boeien geslagen na de ontmanteling van een hennepkwekerij in Sittard.

Agenten pakten een 21-jarige Albanees in een bedrijfspand aan de Nusterweg in Sittard op. Daar werd de hennepplantage ontdekt. De huurder van de bedrijfsruimte, een 42-jarige man uit Albanië, is diezelfde dag gearresteerd in een woning in Heerlen.

Meer dan 1000 planten en twee bedden
Rond de klok van 8:00 uur stapte de politie het pand binnen. Het resultaat: een kwekerij met ruim 1100 hennepplanten, 100 lampen en een aparte ruimte met twee bedden. De politie vermoedt dat de twintiger onderhoud pleegde aan de plantage. Of hij daadwerkelijk zijn nachten doorbracht in de aparte slaapkamer, kan een woordvoerder van de politie niet bevestigen. "De verdachte wordt nog gehoord", aldus de politiewoordvoerder.

Lees ook: Woningen ontruimd na inval in hennepkwekerij

Plantage in Maastricht
De politie is de plantage op het spoor gekomen vanwege een opgerolde hennepkwekerij in Maastricht. Begin april vielen agenten een pand aan de Dorpstraat binnen na een melding over gevaarlijke stoffen. Enkele woningen moesten worden ontruimd.

Uiteindelijk stond daar een wietkwekerij met ruim 1600 planten. Opvallend: de huurder van het pand in de provinciehoofdstad blijkt nu ook de huurder van de bedrijfsruimte in Sittard te zijn.

Hoog energieverbruik
De Albanezen vielen mede door een meting van netbeheerder Enexis door de mand. Er werd in Sittard een afwijkend hoog energieverbruik gemeten. Beide mannen zit nog vast en worden verhoord.

Drugsnetwerk
Zuid-Limburg en met name Geleen en omgeving is een bekend terrein voor Albanezen. Volgens onderzoek van L1 (2020) opereerde daar jarenlang een Albanees drugsnetwerk. Ze verdienden miljoenen euro's met grote hennepplantages. Het geld kon in eigen land worden witgewassen. Het drugsnetwerk investeerde daar in dure auto's en vastgoed.

Lees ook: Video: Drugsmiljoenen op grote schaal witgewassen in Albanië

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen