Overslaan en naar de inhoud gaan

Hennephuis Heythuysen half jaar op slot

Geplaatst opdinsdag 10 september 2019 - 10:36

Burgemeester Désirée Schmalschläger van Leudal heeft dinsdag een woning aan het Arenbos in Heythuysen gesloten.

Aanleiding is de vondst van een hennepkwekerij in de betreffende woning op 22 mei.

Kleine kwekerij
Destijds trof de politie ter plaatse een kleine kwekerij aan met 200 hennepplanten. Een woordvoerster van de gemeente laat weten dat de woning voor een periode van zes maanden gesloten blijft.

Lees ook: Hennepkwekerij opgerold in Heythuysen

Voor de rechter
Op het moment van de vondst is niemand aangehouden, maar later op diezelfde dag heeft de politie de 64-jarige bewoner van het pand aangehouden. Hij wordt strafrechtelijk vervolgd door politie en justitie voor het hebben van een hennepkwekerij in zijn woning en zal zich dus voor de rechter moeten verantwoorden.

De sluiting heeft volgens de gemeentewoordvoerster ruim drie maanden op zich laten wachten, vanwege een reeks procedures vanuit de Opiumwet, die burgemeesters in staat stelt om woningen te sluiten na de vondst van hennep.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen