Overslaan en naar de inhoud gaan

Hennephuis Heythuysen half jaar op slot

Geplaatst opdinsdag 10 september 2019 - 10:36

Burgemeester Désirée Schmalschläger van Leudal heeft dinsdag een woning aan het Arenbos in Heythuysen gesloten.

Aanleiding is de vondst van een hennepkwekerij in de betreffende woning op 22 mei.

Kleine kwekerij
Destijds trof de politie ter plaatse een kleine kwekerij aan met 200 hennepplanten. Een woordvoerster van de gemeente laat weten dat de woning voor een periode van zes maanden gesloten blijft.

Lees ook: Hennepkwekerij opgerold in Heythuysen

Voor de rechter
Op het moment van de vondst is niemand aangehouden, maar later op diezelfde dag heeft de politie de 64-jarige bewoner van het pand aangehouden. Hij wordt strafrechtelijk vervolgd door politie en justitie voor het hebben van een hennepkwekerij in zijn woning en zal zich dus voor de rechter moeten verantwoorden.

De sluiting heeft volgens de gemeentewoordvoerster ruim drie maanden op zich laten wachten, vanwege een reeks procedures vanuit de Opiumwet, die burgemeesters in staat stelt om woningen te sluiten na de vondst van hennep.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen