Overslaan en naar de inhoud gaan

Hennephuis Heythuysen half jaar op slot

Geplaatst opdinsdag 10 september 2019 - 10:36

Burgemeester Désirée Schmalschläger van Leudal heeft dinsdag een woning aan het Arenbos in Heythuysen gesloten.

Aanleiding is de vondst van een hennepkwekerij in de betreffende woning op 22 mei.

Kleine kwekerij
Destijds trof de politie ter plaatse een kleine kwekerij aan met 200 hennepplanten. Een woordvoerster van de gemeente laat weten dat de woning voor een periode van zes maanden gesloten blijft.

Lees ook: Hennepkwekerij opgerold in Heythuysen

Voor de rechter
Op het moment van de vondst is niemand aangehouden, maar later op diezelfde dag heeft de politie de 64-jarige bewoner van het pand aangehouden. Hij wordt strafrechtelijk vervolgd door politie en justitie voor het hebben van een hennepkwekerij in zijn woning en zal zich dus voor de rechter moeten verantwoorden.

De sluiting heeft volgens de gemeentewoordvoerster ruim drie maanden op zich laten wachten, vanwege een reeks procedures vanuit de Opiumwet, die burgemeesters in staat stelt om woningen te sluiten na de vondst van hennep.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen