Overslaan en naar de inhoud gaan

Hennepbewakers Sittard: niet gericht geschoten op agenten

Geplaatst opvrijdag 26 februari 2021 - 12:34

Werd eind november 2017 bewust geschoten op een arrestatieteam tijdens een hennepinval in Sittard? De rechtbank vindt van niet. Wel moeten twee Albanezen drie jaar de cel in voor bedreiging, het telen en verwerken van hennep en wapenbezit.

Een arrestatieteam viel 23 november 2017 een drugspand aan de Nusterweg binnen. Daar werd een hennepplantage aangetroffen. Tijdens de inval werden agenten, die op het dak liepen, onder vuur genomen. De landgenoten fungeerden als bewakers van het pand.

Lees ook: Albanezen over rumoerige nacht: 'Niet op politie geschoten'

Impact
Echter is er geen technisch bewijs gevonden dat gericht geschoten is op de leden van het arrestatieteam. Alleen dat er in de lucht is geschoten. "Er is geschoten om leden van het arrestatieteam die met hun werk bezig waren af te schrikken. Het kan niet anders dan dat dit een behoorlijke impact heeft gehad. Dat neemt de rechtbank kwalijk", oordelen de rechters in Maastricht.

Lees ook: Arrestatieteam onder vuur genomen bij inval drugspand

Ruim 50 kilo natte hennep
Geen poging doodslag dus. Wel veroordeeld voor andere strafbare feiten: bedreiging, hennepteelt en wapenbezit. De mannen zijn volgens de rechtbank naar Nederland gekomen met het kennelijke doel hier strafbare feiten te plegen. Daarnaast is er sprake van nauwe én bewuste samenwerking, vinden de rechters. Dat wordt als strafverzwarend aangemerkt. De kompanen zijn onder meer veroordeeld voor het telen en verwerken van 3136 hennepplanten, 962 hennepstekken en 51,7 kilo natte hennep.

Justitie eiste zeven jaar cel, maar daar ging de rechtbank niet mee in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen