Overslaan en naar de inhoud gaan

Hennep met straatwaarde van 50.000 euro in maisveld

Geplaatst opdinsdag 27 juni 2017 - 13:07

In een maisveld in Zuid-Limburg is maandag een groot aantal hennepplanten gevonden. Volgens de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) gaat het om een vondst met een straatwaarde van 50.000 euro.

Dat meldt de LLTB. Waar het maisveld met hennepplanten is gevonden, wordt niet bekendgemaakt. De planten zijn vernietigd.

Nieuwe methode
Volgens de LLTB is het de eerste grote vondst van dit jaar. Opvallend daarbij was hoe de plantjes over het veld stonden verspreid. Vroeger ging het om grote oppervlaktes met hennepplanten. Nu stond er slechts één plantje om de zoveel meter.

Saillant detail: vlak voor de planten werden ontdekt, had iemand ze nog water gegeven.

Lees ook: Limburgse boeren zetten drones in tegen wiet

Opsoren
Volgens LLTB-voorzitter Léon Faassen is deze nieuwe kweekmethode niet erg succesvol. "Wij staan qua opsporingsmethoden natuurlijk ook niet stil", zegt hij.

Hennepvrij
Het streven van de LLTB is om alle Limburgse maisvelden hennepvrij te maken. "We adviseren leden zelf een extra rondje door hun maïspercelen te lopen en wij ondersteunen uiteraard vanuit de lucht met drones, nu de politie heeft aangegeven dit jaar geen controles per helikopter uit te voeren", zegt Faassen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburgse boeren zetten drones in tegen wiet
Eerste anti-wietvluchten met drones boven maïsvelden
'Eén op drie boeren benaderd door criminelen'
No-flyzones geven problemen bij hennepcontroles met drones
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen