Overslaan en naar de inhoud gaan

Henk Vossen hoopt op veel sneeuw in Rally Monte Carlo

Geplaatst opdonderdag 17 januari 2019 - 22:36

De Tegelse rallyrijder Henk Vossen gaat volgende week voor de tiende keer de Rally van Monte Carlo rijden. De coureurs leggen in vier dagen tijd bijna 1400 km af en moeten daarin zestien (nachtelijke) proeven afleggen.

De 73-jarige Vossen start in de R5-klasse met in totaal 36 deelnemers.

Kukelen
Met de Rally van Monte Carlo start het rallyseizoen. Vossen heeft tijdens de vorige edities al alles meegemaakt op het gebied van weersomstandigheden. Droog, maar vaker nog besneeuwde wegen of ijzel. Het is dan ook zaak om tactisch te rijden en niet te verslappen, verklapt de ervaren rallyrijder. "Het is elke keer weer anders en je moet constant op je hoede zijn. Een moment van verslapping en je kukelt van een berg af. Je ziet dan ook auto’s her en der naast de weg liggen."

Witte muren
Wat Vossen betreft, kan het niet hard genoeg sneeuwen. "Rallyrijden op droge wegen doen we al genoeg. Juist als er sneeuw ligt en je tussen hoge witte muren moet rijden, is heel apart. Dat kan alleen in de Rally van Monte Carlo en Zweden en dat is voor mij al reden genoeg om door te gaan met deze sport." Naast Vossen in de auto zit navigator Erwin Berkhof.

De Rally van Monte Carlo start op 24 januari in Gap en de finish is op 27 januari in Monte Carlo.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen