Overslaan en naar de inhoud gaan

Henk Vossen hoopt op veel sneeuw in Rally Monte Carlo

Geplaatst opdonderdag 17 januari 2019 - 22:36

De Tegelse rallyrijder Henk Vossen gaat volgende week voor de tiende keer de Rally van Monte Carlo rijden. De coureurs leggen in vier dagen tijd bijna 1400 km af en moeten daarin zestien (nachtelijke) proeven afleggen.

De 73-jarige Vossen start in de R5-klasse met in totaal 36 deelnemers.

Kukelen
Met de Rally van Monte Carlo start het rallyseizoen. Vossen heeft tijdens de vorige edities al alles meegemaakt op het gebied van weersomstandigheden. Droog, maar vaker nog besneeuwde wegen of ijzel. Het is dan ook zaak om tactisch te rijden en niet te verslappen, verklapt de ervaren rallyrijder. "Het is elke keer weer anders en je moet constant op je hoede zijn. Een moment van verslapping en je kukelt van een berg af. Je ziet dan ook auto’s her en der naast de weg liggen."

Witte muren
Wat Vossen betreft, kan het niet hard genoeg sneeuwen. "Rallyrijden op droge wegen doen we al genoeg. Juist als er sneeuw ligt en je tussen hoge witte muren moet rijden, is heel apart. Dat kan alleen in de Rally van Monte Carlo en Zweden en dat is voor mij al reden genoeg om door te gaan met deze sport." Naast Vossen in de auto zit navigator Erwin Berkhof.

De Rally van Monte Carlo start op 24 januari in Gap en de finish is op 27 januari in Monte Carlo.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen