Overslaan en naar de inhoud gaan

Henk Vossen hoopt op veel sneeuw in Rally Monte Carlo

Geplaatst opdonderdag 17 januari 2019 - 22:36

De Tegelse rallyrijder Henk Vossen gaat volgende week voor de tiende keer de Rally van Monte Carlo rijden. De coureurs leggen in vier dagen tijd bijna 1400 km af en moeten daarin zestien (nachtelijke) proeven afleggen.

De 73-jarige Vossen start in de R5-klasse met in totaal 36 deelnemers.

Kukelen
Met de Rally van Monte Carlo start het rallyseizoen. Vossen heeft tijdens de vorige edities al alles meegemaakt op het gebied van weersomstandigheden. Droog, maar vaker nog besneeuwde wegen of ijzel. Het is dan ook zaak om tactisch te rijden en niet te verslappen, verklapt de ervaren rallyrijder. "Het is elke keer weer anders en je moet constant op je hoede zijn. Een moment van verslapping en je kukelt van een berg af. Je ziet dan ook auto’s her en der naast de weg liggen."

Witte muren
Wat Vossen betreft, kan het niet hard genoeg sneeuwen. "Rallyrijden op droge wegen doen we al genoeg. Juist als er sneeuw ligt en je tussen hoge witte muren moet rijden, is heel apart. Dat kan alleen in de Rally van Monte Carlo en Zweden en dat is voor mij al reden genoeg om door te gaan met deze sport." Naast Vossen in de auto zit navigator Erwin Berkhof.

De Rally van Monte Carlo start op 24 januari in Gap en de finish is op 27 januari in Monte Carlo.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen