Overslaan en naar de inhoud gaan

Henk Vossen eindigt als 38ste in Deutschland Rallye

Geplaatst opzondag 25 augustus 2019 - 15:42

Henk Vossen en navigator Erwin Berkhof zijn in de Deutschland Rallye als 38ste gefinisht.

De 74-jarige Vossen kwam in deze rally, die meetelt voor het wereldkampioenschap, voor de 38ste keer aan de start.

Proeven
De deelnemers aan de Deutschland Rallye kregen tijdens de 1228 km lange wedstrijd negentien klassementsproeven voor de wielen. 344 km moesten op snelheid worden afgelegd.

Olielekkage
De rallyrijder uit Tegelen en zijn navigator kregen vrijdag met hun Ford Fiesta R5 te kampen met een olielekkage, die het tweetal een tijdstraf van 14 minuten opleverde. Gevolg daarvan was dat zij als een van de laatste deelnemers in het donker de klassementsproef op de kleine Panzerplatte moesten rijden. Zaterdag verspeelden zij door een lekke band nog eens vijf minuten.

Ott Tänak
De overwinning in de Deutschland Rallye ging voor het derde achtereenvolgende jaar naar Ott Tänak. De Toyota-rijder had na negentien klassementsproeven 20,8 seconden voorsprong op teamgenoot Kris Meeke.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen