ANP-352044364

Limburgse veteraan: 'Het was bepaald geen pretpark'

Henk van der Linden uit Ysselsteyn kan dit jaar niet naar de jaarlijkse Veteranendag. Vanwege het coronavirus gaat het evenement niet door.

'Van der Linden had op het lijsttrekkerschap gerekend'

Secretaris Jos van den Borne van 50Plus-Limburg denkt dat Statenlid Henk van der Linden naar Lokaal-Limburg is overgestapt, omdat hij niet is voorgedragen als lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen.

'Gebrek aan waardering' reden voor overstap Van der Linden

Een gebrek aan waardering voor zijn werk als Statenlid door het Limburgs bestuur van 50Plus is voor Henk van der Linden een belangrijke reden geweest om over te stappen naar de fractie van Lokaal-Limburg.

Statenlid Van der Linden verruilt 50Plus voor Lokaal-Limburg

Statenlid Henk van der Linden verlaat 50Plus en stapt per direct over naar de fractie van Lokaal-Limburg.

50Plus ziet nog toekomst voor Hoger Onderwijs Voor Ouderen

Statenlid Henk van der Linden van 50Plus ziet nog steeds mogelijkheden om het Hoger Onderwijs Voor Ouderen (HOVO) te behouden voor Limburg.

'Campus voor vrijetijdseconomie in Roermond'

50Plus in het Limburgs Parlement stelt voor om in Roermond een campus voor vrijetijdseconomie te ontwikkelen.

Provincie bewandelt diplomatieke weg sluiting Tihange

Het provinciebestuur ziet geen aanleiding om nieuwe activiteiten te ontplooien in het dossier rond de kerncentrale in het Waalse Tihange, zo'n 30 kilometer van Maastricht.

50Plus wil meedoen in minimaal 10 Limburgse gemeenten

50Plus wil bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 in minstens 10 Limburgse gemeenten meedoen, al dan niet in combinatie met een andere ouderenpartij.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten