Overslaan en naar de inhoud gaan

Henk Evers langer burgemeester van Nederweert

Geplaatst opdonderdag 30 augustus 2018 - 22:09

Henk Evers zal de komende tijd burgemeester van Nederweert blijven als het aan de gemeenteraad ligt.

Die heeft de 65-jarige Evers donderdag aanbevolen bij de Minister van Binnenlandse Zaken voor een herbenoeming. Als gouverneur Bovens en de minister akkoord zijn, wordt het Evers' derde ambtsperiode als burgervader van Nederweert.

Sturm en Drang
Evers is blij dat hij kan aanblijven totdat zijn opvolger of opvolgster er is. "Er zit nog veel 'Sturm en Drang' in mijn lijf en in mijn genen. Dat zal ongetwijfeld voorkómen dat ik me de komende tijd lijdzaam ga beperken tot op mijn handen zitten en op mijn pensioen wachten."

Burgerparticipatie
Hij wil zich de komende periode gaan toeleggen op actuele onderwerpen als burgerparticipatie, duurzaamheid en modernisering van de dualistische verhoudingen met de gemeenteraad.

Achtergrond
PvdA'er Evers groeide op in Nederweert. Hij was eerder onder andere wethouder in Onderbanken, Statenlid en gedeputeerde van Economische Zaken in Limburg. Voordat hij burgemeester werd van Nederweert was hij ook nog burgervader van de oude gemeente Ambt Montfort.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen