Overslaan en naar de inhoud gaan

Henk Evers langer burgemeester van Nederweert

Geplaatst opdonderdag 30 augustus 2018 - 22:09

Henk Evers zal de komende tijd burgemeester van Nederweert blijven als het aan de gemeenteraad ligt.

Die heeft de 65-jarige Evers donderdag aanbevolen bij de Minister van Binnenlandse Zaken voor een herbenoeming. Als gouverneur Bovens en de minister akkoord zijn, wordt het Evers' derde ambtsperiode als burgervader van Nederweert.

Sturm en Drang
Evers is blij dat hij kan aanblijven totdat zijn opvolger of opvolgster er is. "Er zit nog veel 'Sturm en Drang' in mijn lijf en in mijn genen. Dat zal ongetwijfeld voorkómen dat ik me de komende tijd lijdzaam ga beperken tot op mijn handen zitten en op mijn pensioen wachten."

Burgerparticipatie
Hij wil zich de komende periode gaan toeleggen op actuele onderwerpen als burgerparticipatie, duurzaamheid en modernisering van de dualistische verhoudingen met de gemeenteraad.

Achtergrond
PvdA'er Evers groeide op in Nederweert. Hij was eerder onder andere wethouder in Onderbanken, Statenlid en gedeputeerde van Economische Zaken in Limburg. Voordat hij burgemeester werd van Nederweert was hij ook nog burgervader van de oude gemeente Ambt Montfort.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen