Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Henk Evers langer burgemeester van Nederweert

Geplaatst opdonderdag 30 augustus 2018 - 22:09

Henk Evers zal de komende tijd burgemeester van Nederweert blijven als het aan de gemeenteraad ligt.

Die heeft de 65-jarige Evers donderdag aanbevolen bij de Minister van Binnenlandse Zaken voor een herbenoeming. Als gouverneur Bovens en de minister akkoord zijn, wordt het Evers' derde ambtsperiode als burgervader van Nederweert.

Sturm en Drang
Evers is blij dat hij kan aanblijven totdat zijn opvolger of opvolgster er is. "Er zit nog veel 'Sturm en Drang' in mijn lijf en in mijn genen. Dat zal ongetwijfeld voorkómen dat ik me de komende tijd lijdzaam ga beperken tot op mijn handen zitten en op mijn pensioen wachten."

Burgerparticipatie
Hij wil zich de komende periode gaan toeleggen op actuele onderwerpen als burgerparticipatie, duurzaamheid en modernisering van de dualistische verhoudingen met de gemeenteraad.

Achtergrond
PvdA'er Evers groeide op in Nederweert. Hij was eerder onder andere wethouder in Onderbanken, Statenlid en gedeputeerde van Economische Zaken in Limburg. Voordat hij burgemeester werd van Nederweert was hij ook nog burgervader van de oude gemeente Ambt Montfort.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen