Overslaan en naar de inhoud gaan

Henk Dijkhuizen aan de bak: 'Was op haar na rond met VVV'

Geplaatst opdinsdag 14 januari 2020 - 7:31

Verdediger Henk Dijkhuizen maakte na jarenlang voor Roda JC gespeeld te hebben maandagavond zijn rentree in het betaald voetbal.

De toen nog transfervrije rechtsback tekende vorige week een contract bij TOP Oss en mocht in het competitieduel tegen Jong AZ direct in het basiselftal starten.

Verloren
Een droomdebuut werd het echter niet voor Dijkhuizen. Hij kon niet verhinderen dat Jong AZ de wedstrijd in het rechterrijtje van de Keuken Kampioen Divisie met 3-1 naar zich toe trok. Het gevolg is dat Oss en Dijkhuizen voorlopig op de achttiende plek op de ranglijst bivakkeren.

142 wedstrijden
Het belangrijkste voor profvoetballer Dijkhuizen is echter dat hij weer speelminuten maakt. Afgelopen zomer werd zijn contract bij Roda JC, waar hij sinds 2013 speelde, niet verlengd. Na een stormachtig begin in Kerkraadse dienst, waar hij het zelfs tot Jong Oranje schopte, verloor hij zijn onbetwiste basisplaats en miste hij de nodige wedstrijden door blessureleed. In totaal kwam hij tot 142 wedstrijden voor Roda. De club koos echter voor de zelf opgeleide Pepijn Schlösser als rechtsback voor het huidige seizoen.

VVV-Venlo
Tegenover het Brabants Dagblad zegt Dijkhuizen dat hij 'op een haar na' rond was met VVV-Venlo. Toen die overstap op het laatste moment strandde, overwoog hij te stoppen in het betaald voetbal. "Ik heb de afgelopen jaren aardig wat wedstrijden gespeeld, redelijk constant ook. Waar ligt het dan aan dat mensen je niet oppikken? Je gaat aan alles twijfelen. Ik heb heel vaak met de gedachte gespeeld om te zeggen 'bekijk het allemaal maar, ik ga lekker bij de amateurs voetballen", zegt hij in de krant.

Briels
Bij TOP Oss staan ook Niels 'Mister VVV' Fleuren en ex-Fortunees Lars Hutten onder contract. Een andere oud-Fortuna-speler, Weertenaar Jordie Briels, vertrok vorige week uit Oss. Hij speelt nu op huurbasis voor het Belgische KFC Diest, op provinciaal niveau.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen