Overslaan en naar de inhoud gaan

Henk Dijkhuizen aan de bak: 'Was op haar na rond met VVV'

Geplaatst opdinsdag 14 januari 2020 - 7:31

Verdediger Henk Dijkhuizen maakte na jarenlang voor Roda JC gespeeld te hebben maandagavond zijn rentree in het betaald voetbal.

De toen nog transfervrije rechtsback tekende vorige week een contract bij TOP Oss en mocht in het competitieduel tegen Jong AZ direct in het basiselftal starten.

Verloren
Een droomdebuut werd het echter niet voor Dijkhuizen. Hij kon niet verhinderen dat Jong AZ de wedstrijd in het rechterrijtje van de Keuken Kampioen Divisie met 3-1 naar zich toe trok. Het gevolg is dat Oss en Dijkhuizen voorlopig op de achttiende plek op de ranglijst bivakkeren.

142 wedstrijden
Het belangrijkste voor profvoetballer Dijkhuizen is echter dat hij weer speelminuten maakt. Afgelopen zomer werd zijn contract bij Roda JC, waar hij sinds 2013 speelde, niet verlengd. Na een stormachtig begin in Kerkraadse dienst, waar hij het zelfs tot Jong Oranje schopte, verloor hij zijn onbetwiste basisplaats en miste hij de nodige wedstrijden door blessureleed. In totaal kwam hij tot 142 wedstrijden voor Roda. De club koos echter voor de zelf opgeleide Pepijn Schlösser als rechtsback voor het huidige seizoen.

VVV-Venlo
Tegenover het Brabants Dagblad zegt Dijkhuizen dat hij 'op een haar na' rond was met VVV-Venlo. Toen die overstap op het laatste moment strandde, overwoog hij te stoppen in het betaald voetbal. "Ik heb de afgelopen jaren aardig wat wedstrijden gespeeld, redelijk constant ook. Waar ligt het dan aan dat mensen je niet oppikken? Je gaat aan alles twijfelen. Ik heb heel vaak met de gedachte gespeeld om te zeggen 'bekijk het allemaal maar, ik ga lekker bij de amateurs voetballen", zegt hij in de krant.

Briels
Bij TOP Oss staan ook Niels 'Mister VVV' Fleuren en ex-Fortunees Lars Hutten onder contract. Een andere oud-Fortuna-speler, Weertenaar Jordie Briels, vertrok vorige week uit Oss. Hij speelt nu op huurbasis voor het Belgische KFC Diest, op provinciaal niveau.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen