Overslaan en naar de inhoud gaan

Henk Dijkhuizen aan de bak: 'Was op haar na rond met VVV'

Geplaatst opdinsdag 14 januari 2020 - 7:31

Verdediger Henk Dijkhuizen maakte na jarenlang voor Roda JC gespeeld te hebben maandagavond zijn rentree in het betaald voetbal.

De toen nog transfervrije rechtsback tekende vorige week een contract bij TOP Oss en mocht in het competitieduel tegen Jong AZ direct in het basiselftal starten.

Verloren
Een droomdebuut werd het echter niet voor Dijkhuizen. Hij kon niet verhinderen dat Jong AZ de wedstrijd in het rechterrijtje van de Keuken Kampioen Divisie met 3-1 naar zich toe trok. Het gevolg is dat Oss en Dijkhuizen voorlopig op de achttiende plek op de ranglijst bivakkeren.

142 wedstrijden
Het belangrijkste voor profvoetballer Dijkhuizen is echter dat hij weer speelminuten maakt. Afgelopen zomer werd zijn contract bij Roda JC, waar hij sinds 2013 speelde, niet verlengd. Na een stormachtig begin in Kerkraadse dienst, waar hij het zelfs tot Jong Oranje schopte, verloor hij zijn onbetwiste basisplaats en miste hij de nodige wedstrijden door blessureleed. In totaal kwam hij tot 142 wedstrijden voor Roda. De club koos echter voor de zelf opgeleide Pepijn Schlösser als rechtsback voor het huidige seizoen.

VVV-Venlo
Tegenover het Brabants Dagblad zegt Dijkhuizen dat hij 'op een haar na' rond was met VVV-Venlo. Toen die overstap op het laatste moment strandde, overwoog hij te stoppen in het betaald voetbal. "Ik heb de afgelopen jaren aardig wat wedstrijden gespeeld, redelijk constant ook. Waar ligt het dan aan dat mensen je niet oppikken? Je gaat aan alles twijfelen. Ik heb heel vaak met de gedachte gespeeld om te zeggen 'bekijk het allemaal maar, ik ga lekker bij de amateurs voetballen", zegt hij in de krant.

Briels
Bij TOP Oss staan ook Niels 'Mister VVV' Fleuren en ex-Fortunees Lars Hutten onder contract. Een andere oud-Fortuna-speler, Weertenaar Jordie Briels, vertrok vorige week uit Oss. Hij speelt nu op huurbasis voor het Belgische KFC Diest, op provinciaal niveau.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen