Overslaan en naar de inhoud gaan

Henk (57) deed zelfmoordpoging na doden echtgenote

Geplaatst opwoensdag 2 december 2020 - 10:16

Henk V. (57) heeft geprobeerd uit het leven te stappen, nadat hij zijn vrouw om het leven bracht. De Maastrichtenaar bleef echter in leven en zit nu vast op verdenking van de moord op zijn echtgenote.

De vijftiger heeft bekend dat hij zijn vrouw heeft gedood in hun gezamenlijke woning in de Minister Talmastraat.

Lees ook: Politie gaat uit van misdrijf na vondst dode vrouw in woning

Verschillende verhalen
Gek genoeg komt die bekentenis niet overeen met het letsel van de vrouw. Uit het voorlopige sectierapport blijkt dat ze om het leven kwam door steekletsel, maar Henk heeft verklaard dat hij haar doodde met een hamer. "Cliënt heeft altijd exact hetzelfde verhaal verteld. Daarom was ik verrast toen ik las over steekletsel", zei advocaat Arthur Vonken woensdag tijdens een tussentijdse zitting.

De advocaat wil het definitieve sectierapport afwachten, voordat hij eventuele onderzoeksvragen voorlegt aan de rechter.

Opzichtige affaire
Henk heeft verklaard dat zijn vrouw al een tijd een vrij opzichtige affaire had. Haar nieuwe vlam zou zelfs bij hen thuis over de vloer komen. Henk voelde zich naar eigen zeggen getreiterd en gekleineerd door de man en zijn eigen vrouw. Op 6 september werd dit hem te veel en sloeg hij, naar eigen zeggen, zijn vrouw dood in een opwelling. Hij claimt een black out te hebben gehad.

Dode in woning Maastricht Minister Talmastraat - 10 sep 2020
Henk V. en zijn dode vrouw werden door de politie gevonden in hun woning in de Minister Talmastraat.
Foto: Orange Media

Slijptol
Daarna probeerde hij zichzelf dodelijk te verwonden met een slijptol. Toen dat niet werkte, probeerde hij een overdosis medicatie te nemen. Henk schreef ook een afscheidsbrief. Die bleek later voor niets; een bekende had al dagen niets gehoord en waarschuwde de politie. Op 10 september vonden agenten Henk in de hal. Later vonden ze het levenloze lichaam van zijn vrouw.

Uitgebreid onderzoek
Er is vooralsnog geen zicht op een inhoudelijk proces. Eerst zal er een zogeheten triple rapportage worden opgesteld, wat betekent dat Henk wordt onderzocht door een psycholoog en een psychiater en dat er een milieuonderzoek wordt uitgevoerd. De Maastrichtse vijftiger werkt aan alle onderzoeken mee, zo laat advocaat Vonken weten.

Heb jij hulp nodig?
Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 (24/7 bereikbaar) en
113.nl.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen