Overslaan en naar de inhoud gaan

Hendrix moet twee duels brommen na frustratietackle

Geplaatst opmaandag 21 oktober 2019 - 18:19

Jorrit Hendrix zal de aankomende twee wedstrijden van PSV vanaf de tribune moeten bekijken.

De club van trainer Mark van Bommel heeft immers het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal geaccepteerd.

Enkel
De schorsing is een gevolg van de rode kaart die Hendrix zaterdag kreeg tijdens de wedstrijd FC Utrecht-PSV. De middenvelder uit Panningen ging op de enkel van Simon Gustafson staan op het moment dat de bal al gespeeld was. Scheidsrechter Danny Makkelie gaf Hendrix eerst nog een gele prent, maar op advies van de VAR haalde hij alsnog de rode kaart uit de borstzak.

Frustratie
Het had er alle schijn van dat de actie van Hendrix voortkwam uit frustratie. PSV was immers net door een van richting veranderd schot op achterstand gekomen in de Galgenwaard en moest kort daarna met tien man verder toen Makkelie verdediger Nick Viergever - die ook twee duels geschorst werd - op rood trakteerde. Enkele minuten later mocht dus ook Hendrix inrukken. PSV zou uiteindelijk met 3-0 de boot in gaan in Utrecht.

Drie punten
Door de nederlaag is er op de ranglijst een gaatje van drie punten ontstaan tussen nummer twee PSV en koploper Ajax. De formatie van Van Bommel neemt het in de komende weken, zonder Hendrix, op tegen AZ en Sparta Rotterdam.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen