Overslaan en naar de inhoud gaan

Hendrix moet twee duels brommen na frustratietackle

Geplaatst opmaandag 21 oktober 2019 - 18:19

Jorrit Hendrix zal de aankomende twee wedstrijden van PSV vanaf de tribune moeten bekijken.

De club van trainer Mark van Bommel heeft immers het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal geaccepteerd.

Enkel
De schorsing is een gevolg van de rode kaart die Hendrix zaterdag kreeg tijdens de wedstrijd FC Utrecht-PSV. De middenvelder uit Panningen ging op de enkel van Simon Gustafson staan op het moment dat de bal al gespeeld was. Scheidsrechter Danny Makkelie gaf Hendrix eerst nog een gele prent, maar op advies van de VAR haalde hij alsnog de rode kaart uit de borstzak.

Frustratie
Het had er alle schijn van dat de actie van Hendrix voortkwam uit frustratie. PSV was immers net door een van richting veranderd schot op achterstand gekomen in de Galgenwaard en moest kort daarna met tien man verder toen Makkelie verdediger Nick Viergever - die ook twee duels geschorst werd - op rood trakteerde. Enkele minuten later mocht dus ook Hendrix inrukken. PSV zou uiteindelijk met 3-0 de boot in gaan in Utrecht.

Drie punten
Door de nederlaag is er op de ranglijst een gaatje van drie punten ontstaan tussen nummer twee PSV en koploper Ajax. De formatie van Van Bommel neemt het in de komende weken, zonder Hendrix, op tegen AZ en Sparta Rotterdam.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen