Overslaan en naar de inhoud gaan

Hendrix moet twee duels brommen na frustratietackle

Geplaatst opmaandag 21 oktober 2019 - 18:19

Jorrit Hendrix zal de aankomende twee wedstrijden van PSV vanaf de tribune moeten bekijken.

De club van trainer Mark van Bommel heeft immers het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal geaccepteerd.

Enkel
De schorsing is een gevolg van de rode kaart die Hendrix zaterdag kreeg tijdens de wedstrijd FC Utrecht-PSV. De middenvelder uit Panningen ging op de enkel van Simon Gustafson staan op het moment dat de bal al gespeeld was. Scheidsrechter Danny Makkelie gaf Hendrix eerst nog een gele prent, maar op advies van de VAR haalde hij alsnog de rode kaart uit de borstzak.

Frustratie
Het had er alle schijn van dat de actie van Hendrix voortkwam uit frustratie. PSV was immers net door een van richting veranderd schot op achterstand gekomen in de Galgenwaard en moest kort daarna met tien man verder toen Makkelie verdediger Nick Viergever - die ook twee duels geschorst werd - op rood trakteerde. Enkele minuten later mocht dus ook Hendrix inrukken. PSV zou uiteindelijk met 3-0 de boot in gaan in Utrecht.

Drie punten
Door de nederlaag is er op de ranglijst een gaatje van drie punten ontstaan tussen nummer twee PSV en koploper Ajax. De formatie van Van Bommel neemt het in de komende weken, zonder Hendrix, op tegen AZ en Sparta Rotterdam.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen