Overslaan en naar de inhoud gaan

'Hendrix kan Italiaanse transfer uit zijn hoofd zetten'

Geplaatst opzondag 25 augustus 2019 - 15:28

Een transfer van Jorrit Hendrix (24) naar de Italiaanse middenmoter Bologna lijkt van de baan. De formatie uit de regio Emilia-Romagna kiest waarschijnlijk voor een andere middenvelder.

Dat schrijft de bekende Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. Volgens de roze krant gaat Bologna voor de Chileense middenvelder Gary Medel.

Lees ook: Hendrix: 'Kans bestaat dat ik in Italië ga voetballen'

Hoge vraagprijs
Hendrix leek lange tijd op weg naar de Serie A, zei zelf ook open te staan voor de overstap naar Italië, maar plots werd het stil. Italiaanse media beweren dat PSV, naar de smaak van Bologna, te veel geld vraagt. De Eindhovenaren zouden een vraagprijs van acht miljoen euro hanteren. Medel is met zijn 32 jaar weliswaar een stuk ouder dan Hendrix, maar zou ook voor 'slechts' 2,5 miljoen euro beschikbaar zijn.

Drie alternatieven
Als alternatieven voor 'de Pitbull' worden de Colombiaanse middenvelder Gustavo Cuéllar (Flamengo), het Argentijnse talent Nicolás Domínguez (Vélez Sarsfield) en Adrien Tamèze (Nice) genoemd. Vooral die laatste wordt gezien als belangrijke kandidaat voor de vacature bij Bologna. De naam van Hendrix zou van dat lijstje zijn geschrapt.

Basisplaats kwijt
Voor de middenvelder uit Panningen is de geklapte transfer een hard gelag. Bij PSV is hij immers zijn basisplaats kwijt, nadat hij jarenlang een vaste waarde was in Eindhoven. Hij kwam bijvoorbeeld niet in actie tijdens de play-offs van de Champions League en kreeg in de Europa League-voorrondes slechts zeven minuten speeltijd. In de Eredivisie kwam hij slechts in één van de drie wedstrijden in actie. Dat was een invalbeurt van 24 minuten.

Hendrix speelde eenmaal voor Oranje en kwam tot 202 wedstrijden namens PSV. Op het hoogste niveau diende hij nooit een andere club.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen