Overslaan en naar de inhoud gaan

Hendrix beste Limburgse voetballer volgens scoutingdata

Geplaatst opwoensdag 24 juli 2019 - 11:21

Jorrit Hendrix uit Panningen is volgens data waar voetbalscouts gebruik van maken de beste speler van Limburgse bodem.

Elke transferperiode veranderen duizenden spelers over de hele wereld van club. Scouts proberen altijd dat ene pareltje te vinden en zijn daarbij in de eerste fase afhankelijk van data over hoe effectief een speler is. Voetbaldataplatform SciSports verzamelt al die data en waardeert de spelers op hoe belangrijk ze zijn voor hun ploeg. Dat wordt gedaan door middel van een algoritme dat spelers waardeert op hun betrokkenheid bij doelpunten of het voorkomen daarvan. Kortom: wat is hun invloed op het scoreverloop?

Limburgers
Ook behoorlijk wat Limburgse spelers zijn onder de loep genomen. L1 is door de data gespit en kwam erachter dat Jorrit Hendrix op dit moment de meest waardevolle Limburgse voetballer is.

Raheem Sterling
De middenvelder van PSV wordt gewaardeerd met 91,8. Ter vergelijking: de beste speler ter wereld volgens de data is de Engelsman Raheem Sterling, die een waardering van 156,3 krijgt. Ook de Kerkraadse Hoffenheim-verdediger Joshua Brenet scoort goed (81,3). De provinciale top drie wordt gecompleteerd door Bryan Linssen van Vitesse, die een waardering van 78,1 krijgt.

Passing
Hendrix is volgens de data vooral op passend gebied van meerwaarde voor PSV. De Panningse middenvelder wordt met name beoordeeld op zijn verdedigende kwaliteiten, maar ook aanvallend staat hij zijn mannetje. Wil je een goede dribbel zien, dan moet je niet bij Hendrix zijn. Vito van Crooy en Brenet zijn dan betere opties.

Grote toekomst Schuurs
Het algoritme berekent ook de potentiewaarde van een speler. Als een speler zich zo door blijft ontwikkelen, wat is dan zijn plafond? Kijken we naar die cijfers, dan zien we dat Ajax-verdediger Perr Schuurs het grootste talent van Limburg is met een score van 114,8. Landelijk staat de achterhoedespeler uit Nieuwstadt op de tiende plek.

Clint Essers
Een speler om in de gaten te houden, is Fortuna Sittard-talent Clint Essers. De middenvelder heeft volgens de data met 83,0 een hoger plafond dan Bryan Linssen en Vito van Crooy. Helmond Sport-speler Jeroen Verkennis uit Heibloem en Evert Linthorst van VVV-Venlo zouden qua potentie prima spelers voor de Eredivisie moeten worden.

Limburgse velden
De beste spelers die op dit moment bij een Limburgse club onder contract staat, zijn Richard Neudecker en Peter van Ooijen van VVV-Venlo. Beide spelers krijgen een waardering van 66,2. In de Keuken Kampioen Divisie heeft Roda een goede slag geslagen op de transfermarkt. Zowel Robert Klaasen als Jordy Croux zijn beter dan de spelers die al in Kerkrade onder contract stonden.

Waar staan Messi, Ronaldo en Neymar?
De drie beste spelers ter wereld hebben de data niet aan hun kant staan. Neymar wordt met een score van 143,2 nog het beste gewaardeerd en staat wereldwijd op de tiende plek. Messi vinden we terug op plaats zestien (139,1) en Ronaldo behoort niet eens tot de top met een score van 119,6. "De wereldtoppers zijn de moeilijkste spelers om in te schatten", legt een medewerker van SciSports uit. "Oudere spelers krijgen een penalty voor hun leeftijd, dus dat speelt in het geval van Messi en Ronaldo ook mee."

Nadeel
Spelen Messi en Ronaldo mee, dan krijgt de aanval van Barcelona en Juventus een enorme boost. "Het algoritme berekent dan bijvoorbeeld dat de aanval van Juve ten aanzien van de tegenstander zo veel beter is dat ze met 4-0 moeten winnen. Wordt de uitslag 1-0, dan heeft de aanval dus ondergepresteerd. Dat kost Ronaldo punten."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen