Overslaan en naar de inhoud gaan

Hemelwater-actie kost Gulpen-Wittem tonnen

Geplaatst opdinsdag 23 juli 2019 - 16:59

Omdat er meer vraag dan aanbod was van gratis regentonnen in Gulpen-Wittem, moet de gemeenteraad besluiten of er extra tonnen besteld moeten worden.

Dat heeft wethouder Jos Last uit die gemeente in het L1-programma Route Regio gezegd.

Actie
Aanleiding is dat er meer belangstelling is voor de door de gemeente beschikbaar gestelde regentonnen dan gepland. De gemeente had 50 regentonnen besteld. Geïnteresseerden konden maandagmorgen een tegoedbon voor een gratis ton komen ophalen. "Om half negen stond er al een rij van honderd mensen", zegt de wethouder.

Dubbel gevoel
Hij houdt een dubbel gevoel over aan de actie. "Aan de ene kant blij dat er zoveel belangstelling voor is. Anderzijds jammer dat we niet iedereen tevreden konden stellen." De actie was bedoeld om inwoners te stimuleren regenwater te gebruiken voor het bewateren van hun tuin.

Extra krediet
Het budget voor de stimuleringsactie was 5000 euro. Daar heeft de gemeente 50 tonnen voor kunnen bestellen. Als de gemeenteraad meer inwoners blij wil maken met een gratis regenton, moet die daar extra krediet voor beschikbaar stellen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen