Overslaan en naar de inhoud gaan

Helse uitdaging: atleet loopt snikhete marathon door Sahara

Geplaatst opmaandag 15 januari 2018 - 14:50

Een week lang door de snikhete Sahara rennen. De meeste lopers moeten er niet aan denken, maar voor de Venlose Leon Geeraets is dat anders.

Hij is aan het trainen voor de Marathon des Sables, een van de zwaarste tochten ter wereld.

250 kilometer
De marathon door de Sahara in het zuiden van Marokko is 250 kilometer lang. Deelnemers leggen de tocht af in zes etappes in een week tijd. Sommige etappes zijn 40 kilometer lang, maar de langste is meer dan 86 kilometer.

Rugzak
De deelnemers sjouwen ieder een rugzak mee met onder andere eten, drinken en een slaapzak. De organisatie regelt alleen water en een tent.

Veel ervaring
De Venlonaar heeft al veel ervaring op het gebied van loop-evenementen. Zo liep hij al meerdere ultralopen en marathons zoals de Marathon du Mont-Blanc en de Extreme Trail in de Dolomieten.

Geeraets heeft nog een paar maanden om te trainen op de extreme omstandigheden. De Marathon des Sables is van 6 tot en met 16 april.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen