Overslaan en naar de inhoud gaan

Helse uitdaging: atleet loopt snikhete marathon door Sahara

Geplaatst opmaandag 15 januari 2018 - 14:50

Een week lang door de snikhete Sahara rennen. De meeste lopers moeten er niet aan denken, maar voor de Venlose Leon Geeraets is dat anders.

Hij is aan het trainen voor de Marathon des Sables, een van de zwaarste tochten ter wereld.

250 kilometer
De marathon door de Sahara in het zuiden van Marokko is 250 kilometer lang. Deelnemers leggen de tocht af in zes etappes in een week tijd. Sommige etappes zijn 40 kilometer lang, maar de langste is meer dan 86 kilometer.

Rugzak
De deelnemers sjouwen ieder een rugzak mee met onder andere eten, drinken en een slaapzak. De organisatie regelt alleen water en een tent.

Veel ervaring
De Venlonaar heeft al veel ervaring op het gebied van loop-evenementen. Zo liep hij al meerdere ultralopen en marathons zoals de Marathon du Mont-Blanc en de Extreme Trail in de Dolomieten.

Geeraets heeft nog een paar maanden om te trainen op de extreme omstandigheden. De Marathon des Sables is van 6 tot en met 16 april.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen