Overslaan en naar de inhoud gaan

Helse uitdaging: atleet loopt snikhete marathon door Sahara

Geplaatst opmaandag 15 januari 2018 - 14:50

Een week lang door de snikhete Sahara rennen. De meeste lopers moeten er niet aan denken, maar voor de Venlose Leon Geeraets is dat anders.

Hij is aan het trainen voor de Marathon des Sables, een van de zwaarste tochten ter wereld.

250 kilometer
De marathon door de Sahara in het zuiden van Marokko is 250 kilometer lang. Deelnemers leggen de tocht af in zes etappes in een week tijd. Sommige etappes zijn 40 kilometer lang, maar de langste is meer dan 86 kilometer.

Rugzak
De deelnemers sjouwen ieder een rugzak mee met onder andere eten, drinken en een slaapzak. De organisatie regelt alleen water en een tent.

Veel ervaring
De Venlonaar heeft al veel ervaring op het gebied van loop-evenementen. Zo liep hij al meerdere ultralopen en marathons zoals de Marathon du Mont-Blanc en de Extreme Trail in de Dolomieten.

Geeraets heeft nog een paar maanden om te trainen op de extreme omstandigheden. De Marathon des Sables is van 6 tot en met 16 april.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen