Overslaan en naar de inhoud gaan

Help! Hebben we straks nog wel dezelfde tijd als de buren?

Geplaatst opzaterdag 27 oktober 2018 - 11:00

Er wordt volop discussie gevoerd over het afschaffen van de zomer- en wintertijd.

Misschien is het na dit weekend dus afgelopen met het twee keer per jaar verzetten van de klok.

Uur achter
De Europese landen mogen straks zelf weten welke tijd ze hanteren. Een scenario dat dan kan ontstaan is dat Nederland een uur achter loopt op de buurlanden. En dat is knap lastig voor Limburg als grensregio.

Stuk complexer
Ook voor de transportsector is het lastig als de tijdzones binnen Europa straks verschillen. "Wij rijden dagelijks naar 30 Europese landen", zegt Rob van den Brandt van logistiek bedrijf KLG in Venlo. "Zo'n tijdsverschil maakt de planning een stuk complexer."

Even de tijd
Het kabinet heeft nog geen besluit genomen over de vraag of we de zomer- of wintertijd moeten instellen als standaardtijd. Het kabinet heeft nog even de tijd. De Europese Commissie heeft gezegd dat elk land uiterlijk op 31 maart 2019 moet laten weten wat de keuze is.

In L1mburg Centraal op L1 TV zaterdagavond om 17:30 uur een gesprek over de wintertijd met sterrenkundige Jan-Willem Souren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen