Overslaan en naar de inhoud gaan

Help! Hebben we straks nog wel dezelfde tijd als de buren?

Geplaatst opzaterdag 27 oktober 2018 - 11:00

Er wordt volop discussie gevoerd over het afschaffen van de zomer- en wintertijd.

Misschien is het na dit weekend dus afgelopen met het twee keer per jaar verzetten van de klok.

Uur achter
De Europese landen mogen straks zelf weten welke tijd ze hanteren. Een scenario dat dan kan ontstaan is dat Nederland een uur achter loopt op de buurlanden. En dat is knap lastig voor Limburg als grensregio.

Stuk complexer
Ook voor de transportsector is het lastig als de tijdzones binnen Europa straks verschillen. "Wij rijden dagelijks naar 30 Europese landen", zegt Rob van den Brandt van logistiek bedrijf KLG in Venlo. "Zo'n tijdsverschil maakt de planning een stuk complexer."

Even de tijd
Het kabinet heeft nog geen besluit genomen over de vraag of we de zomer- of wintertijd moeten instellen als standaardtijd. Het kabinet heeft nog even de tijd. De Europese Commissie heeft gezegd dat elk land uiterlijk op 31 maart 2019 moet laten weten wat de keuze is.

In L1mburg Centraal op L1 TV zaterdagavond om 17:30 uur een gesprek over de wintertijd met sterrenkundige Jan-Willem Souren.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen