Overslaan en naar de inhoud gaan

Help! Hebben we straks nog wel dezelfde tijd als de buren?

Geplaatst opzaterdag 27 oktober 2018 - 11:00

Er wordt volop discussie gevoerd over het afschaffen van de zomer- en wintertijd.

Misschien is het na dit weekend dus afgelopen met het twee keer per jaar verzetten van de klok.

Uur achter
De Europese landen mogen straks zelf weten welke tijd ze hanteren. Een scenario dat dan kan ontstaan is dat Nederland een uur achter loopt op de buurlanden. En dat is knap lastig voor Limburg als grensregio.

Stuk complexer
Ook voor de transportsector is het lastig als de tijdzones binnen Europa straks verschillen. "Wij rijden dagelijks naar 30 Europese landen", zegt Rob van den Brandt van logistiek bedrijf KLG in Venlo. "Zo'n tijdsverschil maakt de planning een stuk complexer."

Even de tijd
Het kabinet heeft nog geen besluit genomen over de vraag of we de zomer- of wintertijd moeten instellen als standaardtijd. Het kabinet heeft nog even de tijd. De Europese Commissie heeft gezegd dat elk land uiterlijk op 31 maart 2019 moet laten weten wat de keuze is.

In L1mburg Centraal op L1 TV zaterdagavond om 17:30 uur een gesprek over de wintertijd met sterrenkundige Jan-Willem Souren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen