Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Helm en kogelvrij vest voor Bovens in Afghanistan

Geplaatst opvrijdag 31 augustus 2018 - 15:20

Gouverneur Theo Bovens is op werkbezoek bij de Limburgse Jagers die zijn gestationeerd in Afghanistan.

Hij is erg onder de indruk van het werk dat daar wordt gedaan door het landmachtregiment uit de kazerne Oirschot.

Enthousiast
"Het is mooi om te zien hoe enthousiast en gemotiveerd de pelotons hier zijn," vertelt Bovens vanuit Mazar-i-Sharif. "En dat mogen we best waarderen. Dat mensen zo ver van huis dat belangrijke werk doen."

Helm en vest
De gouverneur wil met zijn reis zijn steun betuigen voor de missie in Afghanistan. Hij zag het op voorhand als een werkbezoek als alle andere. En hoewel mensen volgens de gouverneur geen medelijden met hem hoeven te hebben, ligt een kogelvrij vest en helm wel klaar. "Dat is voor het geval wij buiten het kamp gaan. Als het goed is hebben we het helemaal niet nodig."

Zuurvlees
De Limburgse Jagers doen hun werk samen met meer dan 20 andere nationaliteiten. "En de catering wordt volgens mij door Duitsers verzorgd. Als er geen zuurvlees op het menu staat, zal ik het daar eens met de overste over hebben," lacht Bovens.

Het werkbezoek duurt drie dagen. Zondag komt Bovens terug naar Nederland. "En maandagochtend om half 9 gewoon weer op kantoor!" voegt hij daaraan toe.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen