Overslaan en naar de inhoud gaan

Hells Angels bereid tot overleg met burgemeester Kerkrade

Geplaatst opzaterdag 1 augustus 2015 - 8:03

Motorclub Hells Angels staat er nog steeds voor open om "in constructief overleg te treden" met burgemeester Jos Som van Kerkrade.

Via advocaat Fred Beulen geeft de motorclub haar kijk op het conflict met de gemeente Kerkrade, en burgemeester Jos Som in het bijzonder.

Op de spits gedreven
In een brief van drie kantjes schetst Beulen de gebeurtenissen van de afgelopen drie jaar, zoals de Hells Angels die hebben zouden hebben beleefd bij het vinden van een clubhuis in Kerkrade. De Hells Angels verwijten Som dat hij de zaak nodeloos op de spits heeft gedreven: zowel door de manier van handhaven als door communicatie.

Vernieling toilet
Zo zou de burgemeester verantwoordelijk zijn voor "onjuiste berichtgeving" in de pers. De Hells Angels doelen op de 'vernieling van het toilet' van Café SUUS, dat in handen is van de dochter van Som. Beugels schrijft dat de Hells Angels een genoeglijke avond hebben gehad in deze zaak, waarbij ook Suus Som en haar Franse partner nog even waren aangeschoven. Een 'supporter van de MC' had later in het toilet met een viltstift het getal '81' gekalkt.

Toen bleek dat Suus daar niet van was gediend, zou de club haar een bloemstuk hebben gebracht. Beulen: "Later is dit incident, via de burgemeester, de pers ingegaan als 'het vernielen van het toilet.' (...) Er was hooguit sprake van een kwajongensstreek, die niet de lading en de gevolgen had die later zijn gesuggereerd."

Huis verlaten
Som moest zijn huis dit jaar tijdelijk verlaten, nadat hij het pand van de Hells Angels aan de Markt had gesloten. "Ik raad je ten zeerste aan om voor ‘het donker te vertrekken", had hoofdofficier van justitie Roger Bos hem op het hart gedrukt. Het huis werd daarna technisch beveiligd.

Constructief overleg
De Hells Angels laten weten "de persoonlijke kruistocht" van Som te betreuren. Zij herhalen dat zij "openstaan om in een constructief overleg te treden, teneinde te zoeken naar goede modus vivendi voor alle betrokken partijen. (...) Een uitgestoken hand."

Som wil hier niet op ingaan, omdat nog een bezwarenprocedure tegen de sluiting op de Markt loopt. Eerder zei hij tegen de motorclub zich enkel te zullen houden aan de richtlijnen van de minister.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geen extra politie Limburg om motorbendes aan te pakken
Dichtgespijkerd 'Hells Angels-pand' wordt grand café
Bewaking Kerkraadse burgemeester Som teruggeschroefd
Beveiliging burgemeester Som van Kerkrade na bedreiging
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen