Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Hells Angels bereid tot overleg met burgemeester Kerkrade

Geplaatst opzaterdag 1 augustus 2015 - 8:03

Motorclub Hells Angels staat er nog steeds voor open om "in constructief overleg te treden" met burgemeester Jos Som van Kerkrade.

Via advocaat Fred Beulen geeft de motorclub haar kijk op het conflict met de gemeente Kerkrade, en burgemeester Jos Som in het bijzonder.

Op de spits gedreven
In een brief van drie kantjes schetst Beulen de gebeurtenissen van de afgelopen drie jaar, zoals de Hells Angels die hebben zouden hebben beleefd bij het vinden van een clubhuis in Kerkrade. De Hells Angels verwijten Som dat hij de zaak nodeloos op de spits heeft gedreven: zowel door de manier van handhaven als door communicatie.

Vernieling toilet
Zo zou de burgemeester verantwoordelijk zijn voor "onjuiste berichtgeving" in de pers. De Hells Angels doelen op de 'vernieling van het toilet' van Café SUUS, dat in handen is van de dochter van Som. Beugels schrijft dat de Hells Angels een genoeglijke avond hebben gehad in deze zaak, waarbij ook Suus Som en haar Franse partner nog even waren aangeschoven. Een 'supporter van de MC' had later in het toilet met een viltstift het getal '81' gekalkt.

Toen bleek dat Suus daar niet van was gediend, zou de club haar een bloemstuk hebben gebracht. Beulen: "Later is dit incident, via de burgemeester, de pers ingegaan als 'het vernielen van het toilet.' (...) Er was hooguit sprake van een kwajongensstreek, die niet de lading en de gevolgen had die later zijn gesuggereerd."

Huis verlaten
Som moest zijn huis dit jaar tijdelijk verlaten, nadat hij het pand van de Hells Angels aan de Markt had gesloten. "Ik raad je ten zeerste aan om voor ‘het donker te vertrekken", had hoofdofficier van justitie Roger Bos hem op het hart gedrukt. Het huis werd daarna technisch beveiligd.

Constructief overleg
De Hells Angels laten weten "de persoonlijke kruistocht" van Som te betreuren. Zij herhalen dat zij "openstaan om in een constructief overleg te treden, teneinde te zoeken naar goede modus vivendi voor alle betrokken partijen. (...) Een uitgestoken hand."

Som wil hier niet op ingaan, omdat nog een bezwarenprocedure tegen de sluiting op de Markt loopt. Eerder zei hij tegen de motorclub zich enkel te zullen houden aan de richtlijnen van de minister.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geen extra politie Limburg om motorbendes aan te pakken
Dichtgespijkerd 'Hells Angels-pand' wordt grand café
Bewaking Kerkraadse burgemeester Som teruggeschroefd
Beveiliging burgemeester Som van Kerkrade na bedreiging
Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen