Overslaan en naar de inhoud gaan

Hells Angel krijgt dertig jaar cel voor Outlawmoorden

Geplaatst opvrijdag 6 februari 2015 - 13:06

Hells Angel Ali I. uit Genk moet dertig jaar de gevangenis in voor de doodslag van drie aan een concurrerende motorclub Outlaws gelieerde landgenoten.

Dat heeft de jury van het hof in het Belgische Tongeren besloten.

Maximumstraf geëist
Het Openbaar Ministerie (OM) had vrijdagochtend al de maximumstraf van dertig jaar geëist. Het OM kwam met die eis nadat de Tongerse volksjury de Hells Angel donderdagavond al schuldig verklaard aan de dood van de drie mannen.

Genadeloos geëxecuteerd
"De feiten zijn gruwelijk. Ali heeft Fred, Jef en Michaël letterlijk geëxecuteerd. En hij was genadeloos. De slachtoffers hadden geen enkele overlevingskans. Ze zaten als ratten in de val en werden afgemaakt als beesten", zei openbaar aanklager Ester Natus.

"De feiten zijn verschrikkelijk. Wij willen niet dat onze kinderen en kleinkinderen in zo'n maatschappij moeten opgroeien. Limburg is de Far West niet."

Blijven zwijgen
"I. heeft tijdens het onderzoek genoeg kansen gekregen om zijn verhaal te vertellen", ging Natus verder. "Maar hij heeft dat niet gedaan. Hij is blijven ontkennen, zoals het een echte Hells Angel betaamt. Ik neem het hem bijzonder kwalijk dat hij nooit heeft gezegd wat er precies gebeurd is.

De families van de slachtoffers hebben recht op de waarheid. Die weten ze zelfs na dit proces nog niet. Dat zal blijven knagen."

Auto met kogelgaten
I. staat sinds 12 januari voor het assisenhof in Tongeren terecht voor de doodslag op Freddy Put, Jef Banken en Michael Gerekens. De feiten speelden zich af op 20 mei 2011. Op die dag kreeg de politie om elf uur 's avond de melding dat in Eisden-dorp een auto met kogelgaten in de Zuid-Willemsvaart was geduwd.

Drie lichamen vinden de politiemannen in de auto: Freddy Put (52), volwaardig lid van motorbende Outlaws, aspirant-lid Jef Banken (58) en hun vriend Michaël Gerekens (28) uit Maasmechelen. Banken en Gerekens liggen in de laadbak van de Citroën Berlingo.

Outlaws vs. Hells Angels
Al snel gingen vermoedens in de richting van een afrekening tussen motorclubs Hells Angels en Outlaws. Freddy Put heeft zich die avond laten ontvallen dat hij eens zou gaan kijken of er geen ‘rooien’ - lees: Hells Angels - de openingsreceptie van de Maasmechelse bandencentrale Burnout bezochten.

Volgens de erecode van motorclubs begeven leden zich niet op het grondgebied van een rivaliserende bende. En Maasmechelen is ‘Outlawsland’, want daar hebben ze hun chapter en clublokaal.

Lees ook: Hells Angel schuldig aan dood drie mensen in Maasmechelen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Hells Angel schuldig aan dood drie mensen in Maasmechelen
Belgische Hells Angels plannen aanslag op kroongetuige
Outlaws motorbende
Outlaws-lid aangevallen in gevangenis in Hasselt
'Amerikaanse toestanden' bij proces Outlaw-moorden
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen